Finale i den spanske 2012 sangutvelgelsen

I morgen den 3. mars er det klart for den spanske 2012 Eurovision sangutvelgelsen.  Den spanske sangen vil bli valgt via en 50/50 kombinasjon, jurye og telefonstemmer.

spania

Sole Gimenez, Oscar Gomez og Franco de Vita er navnene på juryen, og de vil ha ansvar for å velge Spanias sang for Eurovision Song Contest 2012. Sole Gimenez er en Spansk sanger og låtskriver, som er kjent med Eurovision, da hun var med i fjorårets jury utvelgelse, Oscar Gomez er kjent for sine musikaler og Franco de Vita er en kjent sanger og låtskriver.

Pastora Soler skal synge tre forskjellige sanger, der en av sangene blir Spanias sang i Baku. Sangene hun skal synge er: «Ahora o nunca», «Tu vida es tu vida» og «Quedate Conmigo».

Hvert medlem av den spanske jury vil gi enten 8, 10 eller 12 poeng til hver sang, telefonstemmene teller 36, 30 eller 24 poeng , der man gir 36 til den sangen man helst vil skal vinne, så 30 poeng  til den sangen man vil ha som andre valg og 24 poeng til den man vil ha som tredje valg.

Anne Irgatiburu er programlederen for den fjerde Spanske sangutvelgelsen, der Spania vil velge sin sang. Anne Irgatiburu er et kjent fjes for Eurovision fans, hun har tidligere vært programleder for den Spanske Eurovision Sang Utvelgelse i 2010 og 2011. Den Spanske 2012 Eurovision Sang Utvelgelse vil bli sendt live den 3. mars klokken 22:30 CET på TVE1,TVE International og på TVE sine hjemmesider www.rtve.es

Den Spanske TV-kanalen TVE har i dag offentliggjort at det vil bli holdt en spesiell pressekonferanse mandag 5.mars der artisten Pastora og sangen vil bli kjent for det spanske folk og media. Pastora vil møte pressen og dele hennes tanker angående vinner sangen og angående den Spanske 2012 Eurovision Utvelgelses gala.

Kilde: www.esctoday.com  

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien