Dagens bidrag: Belgia

Den flamske TV-kanalen satser som i 2010 med et ungt talent. Sist gang fikk de stor suksess med Tom Dice. Kan søte Iris gjenta suksessen?

Belgia er ett av de landene som har vært med i ESC siden startet i 1956, men er ikke av dem med størst suksess i konkurransen. Tre andreplasser og en førsteplass i 1986 (Sandra Kim) er deres beste resultater. I perioden 2005 til 2011 har Belgia bare kvalifisert seg en gang til finalen – nemlig med Tom Dice i 2010 og låten «Me and My Guitar». Han kom til slutt på sjette plass etter å ha vunnet sin semifinale.

Årets håp –  17 år gamle Iris (eller Laura van den Bruel, som hun egentlig heter) ble i høst valgt til å representere Belgia i årets Eurovision Song Contest. Iris stammer fra byen Harentals i Belgia, har sunget hele livet og har idoler som Kelly Clarkson og Beyoncé. Iris ble oppdaget i en talentkonkurranse i 2010 og har etter dette sluppet en meget suksessfull låt kalt «Wonderful».

Siden TV-kanalen ÉéN hadde så stor suksess med Tom Dice i 2010 valgte de også i år å satse på et ungt talent for å kunne forme henne akkurat slik de ønsket. Det ble kalt etter låter til Iris i vinter og de klarte etterhvert ikke å bestemme seg for hvilken låt de skulle velge. Dermed ble det det belgiske folk som skulle avgjøre hvilken låt som til slutt skulle representere dem i Baku. 

Valget sto mellom «Safety Net» – skrevet blant annet av nordmannen Boots Ottestad som bor i USA, og «Would You?» skrevet av en belgier. De to låtene var svært like i tempo og stil, men valget falt til slutt på «Would You?» Låten er en rolig ballade, som kanskje drukner litt i mengden og flere tror at Belgia vil slite med å ta seg til finalen i år.

Iris og Belgia har startnummer 8 i semifinale 1 den 22. mai i Baku.

Kilder: Esctoday, escnorge.net

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien