Programlederne klare!

I dag slapp IctimaiTV navnene på årets Eurovision Song Contest-programledere. Og som i Oslo 2010 og Düsseldorf 2011 velger de å ha tre programledere også i Baku. 

hosts2012

Og også som i Oslo og Düsseldorf satser de på to kvinnelige og en mannlig programleder. Den mannlige kjenner vi fra før; det er nemlig Eldar, den mannlige delen av Ell&Nikki, som tok seieren hjem for Aserbajdsjan i fjor. Han er utdannet innen sang og teater, og har spilt i flere teateroppsetninger i Baku. han kommer fra en kjent teaterfamilie, så det sa seg nærmest selv hva han skulle satse på. Eldar er svært stolt av den suksessen han og Nikki opplevde i Düsseldorf, og han gleder seg til å delta i Eurovision Song Contest nok en gang. Han sier det er en ubeskrivelig glede for ham å få lov til å dele Eurovision Song Contest med millioner av mennesker over hele verden.

Sammen med seg på scenen får han Nargiz og Leyla, to unge damer med variert bakgrunn. 

Nargiz har jobbet med tv til og fra siden hun var 15 år. I tillegg har hun studert jus i USA, og hun har praktisert som advokat både i USA og Russland. Hun forteller at hun har fulgt med på Eurovision Song Contest i mange år, og at hun selvfølgelig ble ytterligere interessert etter at Aserbajdsjan debuterte i konkurransen. Da de vant i fjor visste hun med det samme at hun ønsket å delta i årets arrangement i Baku, og hun føler seg både beæret og stolt over å få presentere dette fantastiske showet til tv-seere over hele verden. 

Leyla er utdannet innen musikk, men jobber som programleder for ulike tv-programmer i Ictimai-TV. Helt siden Aserbajdsjan debuterte i Eurovision Song Contest har Leyla arbeidet med ulike aspekter av landets deltagelse. Hun har også arbeidet som blant annet moteredaktør og ledet store arrangementer for ulike veldedige organisasjoner.  Hun trekker frem Eurovision Song Contests evne til å bringe sammen folk av ulike raser, nasjonaliteter og sosiale lag av befolkningen til en enorm feiring av musikken. Det er en stor ære for henne å få lov til å presentere et slikt fantastisk show og bli en del av den historien som skapes i Baku i mai. «We will light the fire for Eurovision!» sier Leyla. 

Kilde; eurovision.tv
Bilde; eurovision.az (Vugar Ibadov) 

Del:
Relaterte artikler