ESC 2012: Fem vinnerkandidater

I år som i fjor, prøver jeg meg på å tippe resultatet av Eurovision Song Contest. Denne gangen er det en klar favoritt som stikker seg fram men med flere jokere som også kan hale i land seieren. Her er mine fem vinnertips for Baku.

bakulogoff1

 

Sverige

Hvis det blir noen brakseier så blir det for Loreen og Sverige i år, det er jeg rimelig sikker på. Oddsen for at våre svenske naboer skal ta seieren hjem har vel aldri vært større, og en større forhåndsfavoritt har vi vel ikke hatt siden vår egen Alexander Rybak vant med «Fairytale» i 2009.

For min del er ikke «Euphoria» kanskje akkurat min musikkstil, men den er fengende og vanskelig å ikke synge med på etter du har hørt den. Og jeg må si jeg virkelig unner svenskene seieren i år, for de har virkelig et unikt bidrag og show i år og skiller seg ut blandt de 42 bidragene. Dessuten er det vel skjeldent man hører et annet en norges ESC-bidrag på de norske radioene eller på noen listeplasseringer før finalen, men i år er «Euphoria» å høre både titt og ofte på radio og figurerer for øyeblikket godt innenfor topp fem på den norske iTunes lista, og er dessuten representert på VG-lista. Så skal jeg tippe en vinner må det bli Sverige, men er jo noen jokere her. Men skulle de vinne, er det fortjent.

 

Tyskland

I år sender Tyskland Roman Lob som Lenas arvtager og synger en svært radiovennlig låt «Standing Still», som er skrevet av blant annet Jamie Cullum. «Standing Still» kan på mange måter sammelignes med fjorårets vinnerlåt «Running Scared», begge er radiolåter med et ganske så uorginalt men lettspiselig refreng. Så skal seieren nok en gang gå til et «helt greit» bidrag har jeg da mest tro på Tyskland.

 

Serbia

Det kryr av Balkan-ballader i år, da mer eller mindre samtlige av landene fra dette område har sendt rolige og stillegående låter. Zelkjo Joksimovic var med i 2004-utgaven av konkurransen også og kom da veldig høyt på resultatlistene. Zelkjo sender også i år en vakker og storslått ballade som også jeg har fått sansen for. Arrangementet hadde passet perfekt inn i en storslått film og Zelkjo har en av årets mest overbevisende og mest musikalske innslagene. Så er det et ballade-år kan det godt bli Serbia som går av med seieren.

 

Irland

Ifjor sendte irerene to tvillinger med navn Jedward med et mildt sagt energifullt og sprudlende sceneshow i Düsseldorf med «Lipstick». I år satser de på samme kort og med en enda større fanbase denne gangen håper Jedward at det denne gangen kan holde for å vinne hele sullamitten og skaffe Irland deres åttende seier. Og det tror jeg faktisk ikke er en umulig tanke, ifjor likte jeg Jedward som artister men var ikke kjempe fan av låten, i år synes jeg «Waterline» er en mer fengende poplåt, som er lettere å nynne med på enn «Lipstick». Og Irland er faktisk en av mine favoritter i år og håper de kan klare å komme langt. For til finalen kommer de nok ganske så sikkert, med tanke på at de er ganske så populære nå og at de i tillegg har fått startnummeret som aller siste land ut i den førstesemifinalen. I fjor fikk de også avslutte en semifinale med hell. Så jeg må si jeg blir veldig overrasket hvis de ikke når finalen, og som sagt jeg tror de når langt.

Russland

Bestemødrene fra Russland er supersjarmerende og kommer nok til å bli en av de mest omdiskuterte bidragene i årets konkurranse. Jeg synes dette er morsomt, underholdende og sjarmerende. Men særlig musikalsk er det jo ikke, låten er jo egentlig nesten ingenting, så etter min mening ville det være synd hvis Russland vinner årets Eurovision Song Contest. For dette er jo tross alt en låt-konkurranse. Men Bestemødrene Babuskha er såpass sjarmerende at jeg tror de kommer til å ta Europa med storm og er vel en av Loreens største utfordrere til å ta førsteplassen. Men som sagt jeg håper ikke de vinner for konkurransens skyld. Men underholdende er det!Mine egne favoritter?

Storbritannia – Vakker ballade fra en vetereranen Engelbert, endelig noe fra fra Storbritannia og etter min mening årets beste låt og Engelbert har en imponerende stemmeprakt som ikke mange i årets heat kan skimte med.

Makedonia – Makedonias beste bidrag noensinner for min det. Tøft, rockete og melodiøst på en og samme tid. Kaliopi er musikalsk til tusen og imponerer virkelig i denne låten og har tror på at dette kan bli minst like bra live. Tvi tvi, håper den går til finale!

Tyrkia – Dette er i mine ører en veldig fengende låt, og samtidig som den bærer preg av «Syden musikk» er den også ganske så moderne i stilen og Can Bonomo og «Love Me Back» er en av mine favoritter.

Irland – Fengende og forfriskende pop som er lett og nynnbar.

Hvem tror du vinner ESC 2012? Gi din kommentar i feltet under!

Del:
Relaterte artikler