Dagens bidrag: Irland

Siste land ut i første semi, Irland, er det landet som har vunnet Eurovision Song Contest flest ganger. Hele syv ganger har irene klart å hente seieren hjem. Irland debuterte i 1965 og fem år etter, i 1970 vant de for første gang med sangen «All Kinds Of Everything» med artisten Dana.

I fjor som i år er det tvillingguttene Jedward som skal prøve å hente seieren med hjem til Irland. Artistnavnet Jedward har de valgt på grunn av at de heter John & Edward.

Sangen «Waterline» skal de fremføre som nummer 18 i semifinale 1 den 22.mai. Sangen handler om det å være forelsket, og det er en gladlåt der allting ender bra. Jedward var som sagt også med i Eurovision i fjor med sangen «Lipstick.» Den fikk til slutt en 8.plass med 119 poeng, noe som er Irlands beste resultat siden 2000.

Den irske nasjonale finalen ble gjennomført i en spesiell utgave av The Late Late Show. Vinneren ble valgt via en blanding mellom jurystemmer og telefonstemmer. Totalt fem artister kjempet om å få representere Irland denne kvelden, men til slutt ble det forhåndsfavoritten Jedward som fikk billett til Baku.

Jedward ble opprinnelig kjent fra den britiske utgaven av X-faktor i 2009, der de til slutt kom på en 6. plass.

Sangen «Waterline» er skrevet av Nick Jarl og Sharon Vaughn. Nick Jarl er låtskriver fra Sverige og har tidligere skrevet låter til blant annet Westlife. Sharon Vaughn er en amerikansk låtskriver  som bor i Sverige og har lagd låter til artister over hele verden inkludert Boyzone, Willie Nelson, The Wanted, Clay Aiken, Jay Smith (svensk pop idol vinner) og Jedward. Sharon er også en musiker som har blitt nominert for The Nashville Songwriters Federation Hall of Fame.

Her kan du høre årets «Waterline» :

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien