Intervju med Sinplus

De vandt billetterne til Aserbajdsjan i den sveitsiske finale – «Sinplus» består av brødrene Gabriel & Ivan Broggini, og som en ekstra bonus utover at være blevet presentert på årets «Dagens bidrag», kan vi nu bringe et intervju med de 2 sveitsiske håp for dette års Eurovisjon. Bli litt bedre kjent med de 2 talentfulle musikere her:

Først må jeg gratulerer dere med seiren i «Die Große Entscheidungsshow».

Spørsmål 1: Hvordan fikk dere ideen till å deltake I «Die Große Entscheidungsshow» – uttakelsen for Eurovisjonen?

Gabriel: Ser du, I Sveits er der ikke mange muligheder for musikere å blive opdaget på, og mulighederne for å blive opdaget av Europa er nesten lig null. Så for et par år siden tenkte vi på Eurovisjonen, og I år forsøkte vi så – og det gikk jo godt.

Spørsmål 2: Var «Unbreakable» skrevet spesifikt for «Die Große Entscheidungsshow», eller var låten allerede lavet før I ville sende den ind?

Ivan: «Unbreakable» er som alle vores andre sange, en tanke som vi forsøker å oversette til musik. Ja, vi skrev låten med idé for at kunne komme til Eurovisjonen med den. Vi ville have noget som var simpelt, energiskt og emd et stærkt kor. Min bror og jeg er stolte av å være komponister, produsere & sangere av & med denne låt. Vi er ikke som mange av dom andre deltakerne, en form for «Karaoke-sangere» – vi har gjort det hele ved låten sjelv.

Spørsmål 3: Har dere fulgt de svejstsiske finaler samt Eurovisjonerne tidligere? (Om dere har – hvilke svejtsiske & europæiske bidrag ville dere velge, som værende noget spesielt for dere (eller spesielt for konkurranserne))

Gabriel: Vi har set Eurovisjonen, men vi har ikke været de største seere av det. Den mest viktige ting er, at vi aldrig har vist at der var så mange blogs & personer, som virkelig er interesseret I Eurovisjonen, det er fantastisk! Det er som en mikrokosmos. Men det er lidt svært at peke ut en spesielt – men jeg ville nok sige ABBA, fordi de started en stor musikkarriere efterfølgende.

Spørsmål 4: Hard ere lyttet til sangene som deltaker i samme semifinale som dere sjelv? Og I såfald, hvad synes dere om låterne?

Ivan: Vi har ikke tid til at lytte til de andre sange pt., men vi vil få nok sjanser I Baku til å høre dem alle. Helt reelt er vi pt. konsentrerede på vores eget job, vi alder alle jer andre om å danne meninger om låterne på forhånd.

Spørsmål 5: Om dere kunne velge – ville dere synge på engelsk, eller hellere på et av dom andre offisielle språk i Sveits? Og om dere veljer et av dom offisielle språkene, hvorfor skulle det så være dét?

Gabriel: Siden vi started med vores første band har vi sunget på engelsk… Rock’n roll skal synges på engelsk! Mest viktigt av alt så kan vi nå bredest ut med engelsk, og det gør det muligt for os at sprede vores budskaper til mange fleire mennesker, end vi ville kunne med vores eget språk (italiensk).

Spørsmål 6: Utover å synge – hvordan ser jeres liv ellers ut? Job, hobby, osv.?

Ivan: Vi keder os aldrig, vi holder av å gjøre mange ting. Vi holder generelt av sport, jogging, tennis, ski og snowboard. Vi har begge haft mange forskjellige jobs, og som en plan B blev vi studenter. Men jeg må sige at siden dengang har vi satset på musikken. Mere eller mindre al tid er blevet brukt på vores projekt. Nu er vi musikere og vi er sikre på at det blot er begyndelsen!

Spørsmål 7: Dere har haft musikken i deres liv siden en Ganske ung alder – hvad betyder music for jer? Hvad eller hvem giver inspiration til dere?

Gabriel: Vi forelskede os I musikken i en tidlig alder. Det er vores måte å uttrykke vores følelser. Vi har fået en masse inspiration, da vi var yngre lyttede vi meget til store artister som bl.a. Queen og andre, og da strtede vi med å opdage vores musikstil.

Spørsmål 8: Der var mange forskjellige sange som konkurerte i «Die Große Entscheidungsshow» – hvad tenkte dere, da det gik op for dere, at dere skulle til Aserbajdsjan å representere Sveits i år?

Ivan: Vi følte det som en stor energy «boost», men samtidig var vi begge helt avslappede. Det er lidt svært å forklare… Vi havde så mange tanker! Mest av alt var vi glade for vores familje og venner! Og deretter – hvilken fest! Det er fantastisk å skulle til Eurovisjonen, og at skulle representere vores land er endda mere fantstisk!

Spørsmål 9: I den svejtsiske finale hadde dere 2 gutter med dere på scenen, vil set up’et blive det same i Baku?

Gabriel: På italiensk siger man: Et vinner team behøves ikke å blive endret!

Spørsmål 10: Hvad er høydepunktene eller største øyeblik I deres liv som musikere indtil nu?

Gabriel: Min bror og jeg har spillet I band sammen siden 10-året, og da vi var born skrev vi altid sange for sjov. Så vi har gjort mange ting gjennom årene, og vi har lagt meget arbejde I at komponerer og spillet ved mange koncerter, samt reist i mange lande. Jeg synes at hver dag kan være et høydepunkt i sig sjelv! Men selvføljelig dét å spille i en helt fyldt arene før VM-braket mellom USA & Russland var fantastisk! Nu føler vi os parate til å sprede musikken ut til folk, og Eurovisjonen er et godt skridt på den vei.

Spørsmål 11: Lys Assia gjorde det. Celine Dion gjorde det – kommer I også til å vinne hele konkurransen i Aserbajdsjan? Og hvis det skulle lykkedes – hvordan vil I udnytte 1. plassen etter konkurransen?

Ivan: Jeg kan kun sige at vi virkelig ønsker at bringe Eurovisjonen tilbake til Sveits hvor det hele started I 1956!

Spørsmål 12: Hvis I kunne velje en sanger/gruppe, som I kunne syngemed/lave duet med /Sinplus ft. XXX med – hvem skulle det så være?

Gabriel: Det er for svært å svare på! Der er så mange gode artister.

Til slut vil jeg blot takke dere, for å dere tok tid til å svare på spørgsmålene i dette intervju. Jeg vil ønske dere & Sveits alt det bedste i Aserbajdsjan, jeg håper at det må blive en stor oplevelse og inspiration for jer, og at dere vil få en god tur til østen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien