Dagens bidrag: Nederland

ederland er tredje land ut i semifinale 2 den 24. mai med artisten Joan Franka som skal synge sangen «You and me». Sangen er en countrylåt som handler om kjærlighet.Joan synger om hennes første forelskelse som ung jente.

I was five you were three

We were dancing in the street, and you looked just like an angel

You looked up and saw the sky, saw the birds and wondered why, they could fly away so high

In the morning I would wake, and my heart just couldn´t wait

To play in your backyard

In the evening I would go telling I love you so And I couldn`t wait to see you again

It`s you and me and everybody out there

And I can see that everybody knows about

You and me, but I don`t really care for it

I can see that everybody knows about us.

Når Joan var ung var hun fasinert av teater, dikt og musikk. I september 2010 var hun med i The Voice i Nederland og sang «How you remind me» som audition. Joan klarte å komme så langt som til femte runde. To av sangene hun sang i The Voice har kommet på Nederland Singles Chart.

 You and me er skrevet av Joan Franka og Jessica Hogenboom. Joan Franka er en sanger men skriver også sine egne sanger. Sammen med sin søster skrev hun musikaler som hun fremførte i bursdagsselskaper og når hun hadde fester. Duoen kallte seg selv for J&N og Spice Girls var dem de ble inspirert av.

Seks artister ble delt inn i tre dueller og hvem som skulle gå videre til en superfinale ble avgjort gjennom en kombinasjon av jurye og telefonstemmer. De artistene i hver duell som fikk flest stemmer gikk videre til en superfinale der de tre skulle synge sangen sin om igjen. Det så lenge ut til at billetten til Baku skulle ryke for Joan Franka, men overraskendes hentet hun seg inn igjen.

Nederland er et av få land som har vært med siden Eurovision startet i 1956. Mellom 1957 og 1969 har Nederland vunnet tre ganger. Siste gang Nederland vant var i 1975, og siden da har de ventet på sin femte seier. Siden 2004 da vi begynte med semifinaler, har ikke Nederland klart å kvalifisere seg til finalen.

https://youtu.be/D9ee39CkD5Q

Dette er 53.gang Nederland er med i Eurovision Song Contest. For 33.gang er det en dame som representerer landet. Siden 2004 da de begynte med semifinaler, har Nederland gitt mest poeng til Tyrkia, mens Nederland har mottatt mest poeng fra Belgia. I følge oddschecker.com, står Nederland som nummer 25 til å vinne Eurovision Song Contest, mens de også står som nummer 15 til å kvalifisere seg fra semifinale 2.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien