Prøveoversikt i Baku

Nå er det ikke mer enn 12 dager til escNorges utsendte, altså jeg, flyr avgårde til årets store eventyr! I den forbindelse kan det være interessant for noen hver å se litt på hva som skjer i Aserbajdsjans hovedstad i de to ukene forut for den store finalen. Og det meste som skjer finner sted i den usannsynlig vakre Crystal Arena. 

Baku1

Akkrediteringskontoret åpner allerede lørdag 12.mai, mens selve Eurovision Song Contest kan sies å begynne søndag 13.mai. Det er da prøvene i Crystal Arena starter. Komplett oversikt over når de ulike landene øver og har pressekonferanser kan du se her

ramboamadeus

Rambo Amadeus er første artist på scenen i Crystal Arena, søndag 13.mai

På søndag og mandag er det artistene i den første semifinalen som skal i ilden, tirsdag og onsdag er det andre semifinales deltagere som står for tur. Hvert enkelt land før 40 minutter på scenen denne første gangen, og i etterkant vil de holde en pressekonferanse. Tirsdag og onsdag er det samme opplegg for deltagerne i semifinale to. 

serbia

Zeljko Joksimovic for Serbia åpner ballet på tirsdag

Hvis noen av dere har spørsmål dere ønsker at jeg skal stille til artistene; send meg en pm eller en mail! 

Andre runde for semifinalistene starter så på torsdag. Da skal de 13 første fra semi en få sin andre gjennomkjøring. De resterende fem deltagerne fra semi en øver fredag morgen, og følges så av de åtte første fra semi 2. De neste fem artistene fra andre semifinale får sin andre økt på scenen på lørdag formiddag. Under denne andre øvingsrunden har hvert land 30 minutter, og som i første runde etterfølges hver runde av en pressekonferanse, også den på 30 minutter. 

Under ettermiddagsøkten på lørdag er det endelig tid for de fem store og vertslandet. De får da sine 40 minutter. Det er kun Frankrike og Tyskland som møter pressen denne dagen, de andre fire gjør det først etter andre økt på søndag. Søndag morgen er det altså de fem siste deltagerne fra andre semifinale som skal få sin halvtime, før de direktekvalifiserte gjør det samme. Etter denne runden får pressen sjansen til for første gang å treffe deltagerne fra Storbritannia, Aserbajdsjan, Spania og Italia. 

tyskland2

 Roman for Tyskland er førstemann ut av de forhåndskvalifiserte landene

Den andre uken skjer det svært lite på dagtid. På grunn av tidsforskjellen starter jo ikke showene før ved midnatt lokal tid, og for at ikke det skal bli «krøll» for deltagerne har de valgt å legge alle generalbrøvene tett opptil showtime. Det betyr at «ettermiddagsgeneralprøvene» ikke starter før 18.00, og jurygeneralprøvene, da de nasjonale juryene skal stemme, ikke starter før midnatt, det samme som selve showene. 

tickets

Pressen har tilgang til den første generalprøven før hvert show, og i tillegg har jeg kjøpt billetter til jurygeneralprøvene og selve showene. Jeg vil prøve å rapportere fortløpende om utviklingen, og der er en ganske lang pause, ca 4 timer, mellom den første og andre generalprøven. Etter hver av semifinalene vil det også være en pressekonferanse der de som har kvalifisert seg til finalen møter pressen. Det er også trolig at de kvalifiserte skal trekke sine startnummer til finalen under denne pressekonferansen. 

Ikke før fredag skal de fem store og vertslandet ha sine andre pressekonferanser. Disse vil finne sted like i forkant av den første generalprøven til den store finalen. 

Så nå er det bare å pugge prøvetidspunkter for å få tiden til å gå fortere fram til alt bryter løs i Baku! 

Kilde; eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien