Case Aserbajdsjan

Aserbajdsjan og Baku er i vinden om dagen – både negativt og positivt. Men dessverre mest det første.

Det er bra at ESC-finalen senere i denne måneden retter søkelyset mot landets problemer og utfordringer, men vær så snill: La politikk være politikk og underholdning være underholdning. PR-kåte organisasjoner som Amnesty og andre kritikere av myndighetene av olje-landet i øst…:

Jeg tror dere bare gjør vondt verre!

baku

 

Bare i dag (fredag) har det kommet hele to negativt ladede artikler i avisene: Aserbajdsjan gjør ESC til et politisk utstillingsvindu skriver Aftenposten. Samme nettverk går gjennom blant annet Fevennen for MGP er en god anledning til å skrive om menneskerettigheter.

Nei, tenk det er ikke det.

MGP (som altså heter ESC, kjære Fevennen), skal binde land, muskkk og folk sammen. Det er nettopp hele poenget med konkurransen. Det skal ikke være noe utstillingsvindu for å rette søkelyset mot regimer, politikk og problemer. Det er underholdning, morro – som nettopp skal stå til siden for slike temaer.

 Politikk og underholdning skal ikke blandes sammen!

Selvfølgelig ser jeg at disse organisasjonene både ser og innser at de har et glimrende tidspunkt for å rette søkelyset mot et land, som både fremstår som korrupt og lite mediavennlig.

Det er ikke poenget mitt: Poenget er at man blander kortene, der folk skal samles til «lyst og morro» plutselig skal bli blandet sammen med en rekke organisasjoner som nå finner en mediekanal for å få oppmerksomhet.

BBC hadde forøvrig et innslag for noen uker siden, der det kom klart frem at en del av kritikken – spesielt angående utbygningen av arenaen der ESC skal arrangeres i – ikke hadde hold i seg.

Og trolig vil vi møte et show (eller tre) fra Baku slik som i fjor og fjorfor, som har et internasjonalt preg over sendingene, og egentlig viser forholdsvis lite «politikk» i sendingene.

Så hva ønsker egentlig kritikerne?

At Tooji skal stå frem på en pressekonferanse i Baku og åpenlyst ta avstand fra landet han skal delta i?

Det hadde i alle fall blitt feil, det!

Dette innlegget var opprinnelig postet på skribentens hjemmesider: eivinds.net

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien