Dagens bidrag: Slovakia

Slovakia står i år for årets mest rockete innslag på scenen i Baku med Max Jason Mai og hans låt «Dont Close Your Eyes».

Det var i år som ifjor store usikkerheter rundt om Slovakia kom til å delta i årets Eurovision eller ikke. Først kom meldingen om at de mest sannsynlig kom til å trekke seg, så kom ryktene om at det allerede hadde blit valgt artist internt for Slovakia, nemlig Miro Šmajda en tidligere deltager av den tsjekkoslovakiske versjonen av Idol.

Men så gikk en talsmann for tvkanalen RSTV ut og sa at det var svært usikkert om de kom til å delta eller ikke. Noen dager etter kom endelig meldingen: Slovakia deltar og valget blir tatt internt! Noen måneder senere kom kunngjøringen om at valget hadde hadde falt på tidligere nevnte Miro Smajda, men med nå under artist navnet Max Jason Mai. Låten heter «Dont Close Your Eyes» og er årets mest rockete og røffeste låt.

Max Jason kom på andreplass i Idol og er både låtskriver og gitarist. 23-åringen er influert av store navn innen rocken som Whitesnake, Metallica og Led Zeppelin. «Dont Close Your Eyes» er skrevet av artisten selv og håper dermed at en slik heavy låt er godt nok til å ta hjemlandet sitt til finalen. Den offisielle Musikkvideoen til bidraget er filmet inn i et tidligere militært område, og filmen handler om kontraster og konflikter. En av de maskerte rollene i videoen er spilt av Max sin egen far.

Hans karriere begynte i 2006 da han deltok i en talenkonkurranse kalt Košice Gold Treasure sammen med bandet sitt Skivers og låta «Dry Ice». Etter Idol-suksessen ga han ut sin første singel «Lonliness» og i 2011 startet han sin første turne som han merkelig nok valgte å kalle «Mira Smajda The Goodbye Tour», hvorfor vites ikke.

Slovakia debuterte i konkurransen i 1994. De prøvde seg året før i 1993 også men kom ikke da igjennom kvalifiseringsrunden og måtte dermed vente et år før de fikk prøve seg.Debuten ble ingen braksuksess, rockebandet Tublatanka kom bare på en skuffende 19.plass i finalen og Slovakia deltok dermed ikke året etter. Slovakia deltok også i 1996 og 1998 uten noe særlig hell med attende plass i 1996 som beste resultat og etter det avstod de fra å delta helt fram til i 2009 da Kamil Mikulčík og Nela Pocisková sang «Let Tmou» i semifinalen i moskva men klarte ikke å ta seg til finalen. Siden 2009 har landet deltatt hvert år uten å ha klart å kvalifisere seg, nærmest var tvillingene Twiins i fjor som kom på trettendeplass i sin semifinale.

Så da gjenstår det å se om Max Jason kan klare å skaffe Slovakia en etterlengtet finaleplass. Han deltar som land nr. 14 i den andre semifinalen i Aserbajdsjans hovedstad Baku Torsdag 24.Mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien