Klart for 2.dag i Baku

Da er det klart for 2. dag i Crystal Hall i Baku. I dag er det klart for ni nye land sine første prøver. Disse landene er Israel, San Marino, Kypros, Danmark, Russland, Ungarn, Østerrike, Moldova og til slutt Irland.

stage01

Med en rødfarget scene er Israel første land ut med sin sang Time fremført av bandet Izabo. Her var fremførelsen bra, men ikke energisk nok. 

 


Neste artist ut er San Marinos Valentina med sangen Social Network, utenom sine fire dansere har hun og med sin datamaskin ut på scenen. 

 

 

Ivi Adamou fra Kypros fremførte en bra live versjon av La La Love, ikke bare fremførelsen var bra, men også koreografien sammen med   sine fire kvinnelige dansere.

 

Danmark sin sang Should have known better er ikke noe forskjellig fra da hun fremførte denne sangen i den danske nasjonale finale. Vokalen til Soluna er bra. Når refrenget kommer er det skyer som flytter på seg i bakgrunnen. 

Buranovskiye Babushki, bestemødrene fra Russland fremfører Party For Everybody. Her er det heller ikke så stor forskjell enn det det var når de fremførte samme sang i den russiske nasjonale finale. De kjolene/klesdraktene de har på seg er nasjonal drakt i Russland. Drømmen deres er å samle inn penger for å bygge ferdig en kirke i landsbyen de kommer fra. På scenen danser de med hverandre, og en av bestemødrene lot som at hun lagde kaker til partyet, siden de hadde en tradisjonell ovn på scenen. 

 Så er det Compact Disco sin tur til å fremføre Sound Of Our Hearts, fremføringen var ganske bra. På scenen har de en bakgrunn med mørke farger og hjerter i forskjellige størrelser. 

 

Østerrike er det ikke så mye å si om. Tre kvinnelige dansere med lyse kostymer joiner Trackshittaz på scenen, lite koreografi. 

 

 

Da er det tid  for Lautar sunget av Pasha Parfeny. På scenen har Pasha med seg fem kvinnelige dansere og sangere. Litt lite dans fra Pasha her, men ellers så er fremførelsen bra. 

 

Irland sine representanter Jedward har på seg igjen noen glitrende jakker fulgt av svarte bukser, og ikke minst den vanlige hårfrisyren Med seg har de fire korister og dansen tar de ansvar for selv. Med seg på scenen har de med seg en vannfontene som de står i senere i sangen. 

Kilder:escdaily.com/eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien