Dagens bidrag: Litauen

Med startnummer 18 i den andre semifinale, inntar Litauen Eurovisjon-scenen for sekstende gang. Det er klart for Donny Montell med bidraget «Love is Blind».

3. mars ble det altså avgjort at Donny Montell skal representere Litauen i Baku. Etter fire semifinaler og et innholdsrikt finaleshow gikk Donny av med seieren etter full pott både fra jury og fra publikum. Alle gode ting er tre, og med det fjerde skal det skje, heter det, og det kan kanskje stemme for Donny. Dette var hans fjerde forsøk i den litauiske finalen, og denne gangen gikk det endelig hans vei. Låten «Love is Blind» er skrevet og komponert av Brandon Stone. 

Donny Montell, eller Donatas Montvydas som han egentlig heter, er født og oppvokst I Vilnius. Han kommer fra en familie hvor musikk og dans har stått sterkt. Han begynte tidlig å opptre, allerede i en alder av seks år befant unge Donatas seg i rampelyset. Han har senere gitt uttrykk for hvor han har sin inspirasjon fra, bl.a artister som Michael Jackson og den brittiske rockegruppa Queen. I de foregående nasjonale finalene nådde ikke unge Donatas helt opp. I 2010 deltok han med to bidrag, bl.a. en duett med Sasha Son, som deltok i den internasjonale finalen i 2009 med sangen «Love»

Litauen stiller i år opp for trettende gang i Eurovision Song Contest. Debuten kom i 1994 med Ovidijus Vyšniauskas og sangen «Lopšinė mylimai». Det ente ikke bra i debuten for Litauen, som havnet helt sist med null poeng. Fire ganger har det stoppet opp i semifinalen, og beste plassering kom i 2006 med LT United og sangen «We Are the Winners», som havnet på en hederlig 6. palss.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien