Russland, Ungarn og Østerrike

De tre neste landene ut inkluderer en fra min topp ti og en fra min bunn ti… Og vi starter med bunn ti…bare for å fortsette lidelsen fra San Marino og Kypros… Og det er Russland! Dette er en av de forhåndstippede vinnerkandidatene, men da er vi mange som kommer til å bryte sammen i hysterisk krampegråt… 

granar

Bestemødrene leverer omtrent det samme showet som i den russiske finalen; med nasjonaldrakter og stående på rekke mens de fremfører «Party For Everybody». Tenker jeg skal få svinge meg til denne på Euroclub i kveld, ja. Men utover at det sikkert blir morsomt å danse til den, så hører jeg til den delen av folket her som ikke har noe særlig positivt å si om Russlands bidrag i år. Men det er omtrent like mange som omtrent går ned i spagaten av fryd over dette bidraget. 

rosin

På pressekonferansen fremførte de sin egen versjon av «Yesterday» på ugmurt, og en folkemelodi fra hjembyen Buranov. Hvis de hadde stilt med noe sånt jadde nok fort jeg også tilhørt de på plussiden, for DET var utrolig sjarmerende. De mente også at hvis de skulle vinne så var det helt naturlig at neste års finale skulle avholdes i Buranov!! 

megran copy

I tilfelle en av bestemødrene skulle bli syk søkte de etter noen som kunne steppe inn på kort varsel…

Så var turen kommet til Ungarn; det landet jeg i år har vært mest vinglete på hva jeg synes om. Jeg likte den kjempegodt da en av teammedlemmene på escNorge spilte den for meg, da den enda bare var en mulig nasjonal finalist. Da jeg hørte fremføringen deres i den ungarske finalen mistet jeg imidlertid gløden, for den fremsto som usikker og svak. En ungarsk journalist, som var tilstede under finalen deres, fortalte meg i dag at det ikke var så ille som det hørtes ut; I studio var de helt ok.

comp

På scenen i dag var vokalen på plass, de fremsto langt mer energiske og trygge. De overbeviste, rett og slett. Og hele bandet var med på notene. Spesielt på den tredje gjennomkjøringen ga de ALT, og mange i salen regner nå Ungarn som en mer sannsynlig finalist enn Østerrike. 

compbass

Og det var ikke bare Ungarns gode prøver som førte til at flere nå bytter rekkefølge på dem og Østerrike. Trackshittaz hadde nemlig ikke verdens beste prøver. De fremsto som mye mer slappe og uinspirerte enn i den nasjonale finalen, og mange syntes rett og slett av hele nummeret deres var litt tamt. 

trackhnær

De sang ikke dårlig, og opptredenen var helt grei, men det var på en måte noe som manglet for at det skulle ta av. 

trackhnær

På pressekonferansen etterpå snakket de plant annet om hvordan fordommene mot folk fra landsbygda hadde vært med på å sette dem i gang med den musikkstilen de har valgt. De ønsker å vise at «bondetamper» ikke er sånn som stereotypien maler dem; trege, dumme og ikke interessert i moderne musikk. 

trackpk

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien