Dagens bidrag: Aserbajdsjan

Fra støvle-land til solens land – de har været med siden 2008, og fra første øyeblik ønskede 32-årige Sabina Babayeva å representere landet sit. Nu er hun klar for på hjemmebane å synge låten «When the music dies»!

Sabina Babayeva har studeret musik ved Asaf Zeynally Universitet med spesiale inden for «vokal kunst». I 2003 sang hun titel sangen til den Aserbadsjanske tv-serie «Bayaz Hayat», og så er hun en habil konkurranse deltaker, som pt. har været med ved adskillige sangkonkurranser i inn- & utland, deriblandt vannt hun i 2009 den latviske talent konkurranse «Amberstar». Hun har siden den spæde start for hjemlandet i Eurovisjonen, ønsket og forsøkt å blive landets representant.

Musikken er kommet ind direkte fra familjen, moren til Sabina er profesjonel pianist, så helt fra den spæde start har musikken været en naturlig del av livet. Sabina har en energisk sangstemme, og har stor erfaring inden for å synge jazz, pop & soul.
Den aserbajdsjanske proses for å finne en vinner til hjemmebanen var lang. 119 håpefulle personer meldte sig til, da man ville have talenter at velge imellem, inden man til sidst skulle stå med vinneren. Uke etter uke var der hver kveld tv-shows, hvor de enkelte personer alt etter kvelden, fremførte aserbajdsjanske, engelske eller Eurovisjons låter. Hver fredag avgjordes det så, hvilken person i uken som havde fået fleist stemmer inn fra seerne.

SabinaBabayeva2012

Etter en semifinale, stod der 5 håpefulle tilbake i finalen, som avgjordes i Heydar Aliyev Palace i Baku. Etter at finalen var avgjort, stod Sabina tilbake som vinneren, og ble jenten med det hårde job å representerer sit land på hjemmebane i år. Årets bidrag valgtes etter at artisten var funnet – låten heter «When the music dies» og er laget av kvarteten: Stefan Örn, Sandra Bjurman, Johan Kronlund & Anders Bagge.


Bare Johan var ikke med, da samme personer lagede låten «Drip Drop» som Aserbajdsjan stillede med ved Eurovisjonen i 2010. Ligeledes stod Stefan & Sandra bak fjorårets Aserbajdsjanske vinner låt «Running scared», så de er velbevandret i Eurovisjonen som personer bak. Anders Bagge har skrevet & produsert låter for et utal av internasjonale sangere, like som at han i årene 2008 til 2010 var dommer ved de svenske «Idol» konkurranser.

Sabina & Aserbajdsjan er som verter direkte kvalifisert til finalen, hvor hun går på scenen som land nummer 13. Der er blot å ønske hende og det aserbajdsjanske folk lykke til både med «When the music dies» og med hele arransjementet.

aser
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien