Dag 8 i Baku og Toojis andre sceneprøve

Etter en snau uke har alle bidragene hatt to sceneprøver i Baku. I dag var det klart for de siste bidragene i semifinale to, samt vertslandet og «de fem store».blomst

Åttende dag ut i årets Eurovision var det Estland som startet prøvene med sin andre runde på scenen. Det er ikke mange forandringene å legge merke til siden første prøve, rent scenisk, men stemmemessig var vel ikke unge Ott helt på topp i dag. Med noen ustøheter i begynnelsen og noen topptoner som var litt over alt, greide han likevel å fullføre en god prøve, og vi merker det at han har mer innabords.

Slovakias metalbidrag stod som nr på scenen i dag. Og her også var det få forandringer i lyssetting, men scenemessig har det blitt gjort litt variasjon med at vokalist Max Jason beveger seg mer fritt nå enn hva han gjorde på første prøven. Han har også byttet ut lue og singlet, med et klassisk hardrockantrekk bestående av skinnbukser og skinnjakke med bar overkropp. Rock on!


Tredje land ut på dagens prøve var Norge og vår egen Tooji. Nå virker det som gutten begynner å bli husvarm i Baku. Han viser en helt annen energi og stemmen holder gjennom hele sangen. Det virker ikke som om det har blitt gjort store forandringer på verken koreografi eller lys. Det eneste som virker andreledes siden første prøven er energien og at dansebevegelsene er tettere og røffere, og det kan vi jo like. Heia Tooji!


Bosnia & Herzegovinas bidrag har heller ikke gjort store forandringene siden sist. Noen av forskjellene er at Maya har fått på seg en svart, litt dramatisk kjole, med litt voldsomme skulderputer, og lyssettingen har fått et dusere preg, og går over i mer varme farger som dyp lilla og rødt. Backdroppen skifter fra det mørke, varme rød til mer kalde blåtoner. Vokalt er det ikke så mye å utsette på, Maya synger pent og pyntelig uten de store forseringene.


Siste land ut i semifinale to er Litauen. På dagens prøve var den unge Danny ikledd smoking, noe som sikkert er antrekket han vil ha på under semifinalen førstkommende torsdag. Dette var kanskje den største forandringen siden første prøve på litaueren. Fortsatt litt småfikling med det glitrende bindet han har for øynene, men bortsett fra det, lite å utsette på kveldens andre gjennomgang.

Første land ut av «fem store» pluss vertskapslandet er Storbritannia og Engelbert. Han hadde en litt rusten prøve i går, noe som gikk utover topptoner og det som var. I dag virket det som om smørsangeren fra de britiske øyer hadde fått mer ro over seg selv og stemmen. Han virket stødigere og mer sikrere på toppene, dog en real bom på den siste lange topptonen. Koreografien på de to danserne er det ikke noe å utsette på, og alt får et veldig dramatisk preg med de sterke røde fargen på backdroppen.

Frankrike begynner der de sluttet i går, men akrobatiske hopp og sprell på scenen og ingen nevneverdige forandringer. Spørsmålet er vel heller hva Anggun skal ha på seg under selve finalen, for dette antrekket er vel ikke mye å skrive hjem om.


Nina Zilli hadde i dag byttet ut den hvite sommerkjolen med en kort, skråskjært paljettkjole i blå-lilla farge og knallrøde sko. Dette kan kanskje være finaleantrekket. Foruten om kjolebytte og en mer «rampete» hårfrisyre, var det lite som skilte seg ut fra gårsdagens prøve. Det er Ninas stemme som utgjør hele bidraget til Italia. Og det kan virke som at slutten av låten har byttet ut mer av den engelske teksten med den italienske.

Verstlandet Aserbajdsjan fortsetter også der de slapp i går, med voldsomme fargeskiftninger på Sabinas kjole, som faktisk blir bare mer og mer effektivt. Det er lite forandringer å spore under dagens øvelse, bare noe smårusk i Sabinas stemme, som garantert blir borte til finaledagen.

Spania hadde en meget imponerende prøve i går, musikalsk. Det å flette inn et kor i overgangen til modulasjonen har gjort bidraget enda svulstigere. Dette blir ikke noe dårligere av den grunn i dag. Selv om Pastora er noe usikker og utydelig i åpningen av låten, så holder stemmen og det kommer også til uttrykk i salen blant tilhørerne. I likhet med i går, så regner vi vel heller ikke med at antrekket på dagens gjennomgang var finaleantrekket. Kanskje dukker den lille sorte opp?

Siste mann og land ut på scenen i Baku i dag, var Roman Lob og Tyskland. Lite endringer å spore i den andre gjennomgangen, og vokalmessig er den unge tyskeren stødig som et fjell. Også i dag var han kledd i ungdommelige klær og med lua god plassert på hodet. Så kan vi jo håpe at det kommer en liten endring i klesplaggene til finalen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien