A1-medlemmer bak årets pauseinnslag

VG kan i dag melde at to tredjedeler av bandet A1, kjent fra Melodi Grand Prix 2010, står bak et av pausenummerne til årets Eurovision Song Contest. Britene Ben Adams og Mark Read har skrevet låten som svigersønnen til Aserbajdsjans president skal fremføre i Baku.

benmark

A1 slo igjennom som boyband på slutten av 90-tallet, og vakte spesiell interesse her hjemme på berget da nordmannen Christian Ingebrigtsen var et av de fire medlemmene i gruppen. A1 hadde suksess både i Storbritannia og Skandinavia i tillegg til mange land i Asia, men forsvant fra rampelyset etter å ha utgitt sitt tredje studioalbum. På denne tiden trakk også et av medlemmene, Paul Marazzi, seg fra gruppen.

I 2009 ble imidlertid de tre gjenværende bandmedlemmene gjenforent i et mer «voksent» lydbilde, og et nytt studioalbum ble utgitt. I 2010 stilte gruppen opp i Melodi Grand Prix og nådde en flott andreplass i finalen med låten Don’t Wanna Lose You Again, kun slått av Didrik Solli-Tangen. Gruppen har holdt sammen siden, men medlemmene jobber også parallellt med egne karrierer, både som artister og låtskrivere. Christian Ingebrigtsen skrev for eksempel årets andreplassvinner i MGP, Somewhere Beautiful, fremført av Nora Foss Al-Jabri.

Nå er det altså de to britiske medlemmene Ben Adams og Mark Read som får oppmerksomhet for sin låtskriving. De har laget låten Never Enough, som artisten Emin skal fremføre som et av pauseinnslagene i årets ESC-show fra Crystal Hall i Baku. Den 32 år gamle artisten er gift med datteren til Aserbajdsjans president Ilhan Aliyev, og har etter sigende pøst ut store penger for å sette sammen et innslag som TV-seerne sent vil glemme.

– Jeg hører at de har brukt over én million pund på opptredenen, uttaler Ben Adams til VG. – Det skal visstnok være masse fyrverkeri og dansere.

Emin omtales som en stor stjerne i hjemlandet, og nummeret hans bygger på tradisjonell aserbajdsjansk musikk og dans, med ham selv som stor stjerne midt i det hele. I følge EBU-sjef Jon Ola Sand har ikke Emin blitt valgt som pauseinnslag på grunn av sin familietilknytning, men fordi han er en bra artist. Prislappen på en million pund (omtrent 9,5 millioner kroner) har han ingen spesiell kommentar til.

– De har et kjempebudsjett, men det er klart at en million pund er dyrt, sier han til VG.

Ben Adams og Mark Read har også tidligere skrevet låter for Emin. Samarbeidet har pågått i omtrent et års tid, men de to kommer ikke selv til å være tilstede under ESC-sendingene fra Baku. Og guttene kan røpe at selv om Christian Ingebrigtsen ikke har vært med på å skrive låten, er det allikevel et norsk innslag i Never Enough. Ben Adams’ norske kjæreste, Sara Skjoldnes, opptrer nemlig som bakgrunnssanger.

– Emin hørte stemmen hennes og likte den så godt at han ville ha henne med i låten, sier en stolt Adams til VG.

Kilde: VG
Foto: NRK
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien