Dagens bidrag: Tyskland

I år sender Tyskland Roman Lob og hans ballade «Standing Still» som deres håp i Eurovision Song Contest.

Tyskland satset i år som i 2010 på å først velge artist til å representere dem i Eurovision før de så valgte låt i finalen etter flere innledende runder. Valget falt i år på Roman Lob og «Standing Still».

Roman Lob er født 2. juli 1990 i forrige års vertsby Dussedorf. 21-åringen meldte seg på til audition for «Unser Star Fur Baku» et idollingende konsept der vinneren får representere Tyskland i Eurovision sendt på de tyske kanalene Pro7 og Das Erse.
I de innledende rundene overbeviste han publikum med sanger som Daniel Powters «Bad Day» og «Drops Of Jupiter» av Train.
I finalen vant han mot Ornella De Santis, de sang alle seks sanger hver hvor deres beste låt gikk videre til en superfinale. Der vant Roman ganske så klart med «Standing Still».

Men dette er faktisk ikke første gang Roman har prøvd seg for ESC. I 2008 deltok Roman i den tyske utvelgelsen med boybandet G12P som rett og slett var en fokrortelse for Germany 12 Points! Deres låt «When Boys Come» gikk ikke videre til neste nivå av konkurransen.
Roman begynte å skrive musikk allerede som åtteåring og han spiller også piano.

Vinnerlåten «Standing Still» er skrevet av Steve Robson, Wayne Hector og Jamie Cullum. Sistnevnte er nok den meste kjente av dem, Jamie er en annerkjent jazz-musiker fra Storbritannia som har oppnådd stor suksess de siste årene.

Tyskland er det landet som har deltatt flest ganger i Eurovision Song Contest, de har kun utelatt fra konkurransen en gang siden dens start i 1957. De har vunnet to ganger. Første gangen var i 1982 med Nicole som sang og spilte gitar til «Ein Biechen Frieden». Andre gang var i Norge på Telenor Arena i 2010 da Lena Meyer-Landrut sang seg inn i hjertene til Europa med «Satellite». Hun deltok også i fjor for Tyskland på hjemmebane og kom på en akseptabel tiendeplass med «Taken By A Stranger».

Tyskland er en av Eurovisions største bidragsytere og er dermed sammen med Italia, Frankrike, Spania og Storbritannia hvert år sikret en plass i finalen sammen med årets vertsland.Roman og Tyskland har fått startnummer 20 i finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien