ESC 2012: Semifinale 1 i kveld

Good Evening, Europe, this is Baku Calling! I kveld skal det avgjøres hvilke ti land som skal fylle de første plassene under lørdagens finale. Semifinale 1 går av stabelen i Crystal Arena i Baku kl. 21:00 med Olav Viksmo Slettan som norsk kommentator på NRK1.logosemi1

Aldri har Eurovisjonen flyttet seg så langt øst som i år. Etter at Eldar & Nigar vant for Aserbajdjan i Düsseldorf i fjor, er det nå klart for seminfinaler og finale i «Ildens land» og Baku. Crystal Arena har vært i full sving siden 13. mai med prøver og gjennomganger.
Og nå er så dagen endelig kommet. Av 18 land er det bare 10 som kommer til finalen på lørdag 26. mai.
Den første semifinalen er vel ikke den mest spennende, sett med norske øyne, siden Tooji ikke deltar før i semifinale 2, men det er fortsatt tre nordiske land som skal ut å kjempe om plassene i finalen. Danmark, Finland og Island skal i bresjen i aften, og vi håper jo at de går videre.

I tillegg til de 18 deltagerlandene i semifinale 1, kan både Spania, Italia og Aserbajdsjan gi sine stemmer til bidragene. Ingen får begynne å stemme før siste bidrag har vært på scenen, og telefonstemmer/sms og jurystemmene teller 50/50. De som går videre fra semifinale 1 vil bli annonsert i tilfeldig rekkefølge, slik som det har blitt gjort de siste årene. For å spare litt mer på spenningen, blir heller ikke i år resultatene fra semifinalene avslørt før etter finalen på lørdag.

Så får vi se hvem som tar de ti ledige plassene i finalen på lørdag. Mange tror bestemødrene fra Russland har en soleklar billett til finalen. Andre har Kypros, Romania, Island og Danmark. Vi får bare krysse fingrene og ønske dem alle lykke til!

Følgende land, artister og låter deltar i kveldens semifinale:

1. Montenegro – Euro Neuro – Rambo Amadeus
2. Island – Never forget – Gréta Salóme og Jonsi
3. Hellas – Aphrodisiac – Eleftheria Eleftheriou
4. Latvia – Beautyful song – Anmary
5. Albania – Suus – Rona Nishliu
6. Romania – Zaleilah – Mandinga
7. Sveits – Unbreakable – Sinplus
8. Belgia – Would you? – Iris
9. Finland – När jag blundar – Pernilla Karlsson
10. Israel – Time – Izabo
11. San Marino – Social Network Song – Valentina Monetta
12. Kypros – La la Love – Ivi Adamou
13. Danmark – Should’ve Known Better – Soluna Samay
14. Russland – Party for Everybody – Buranovskiye Babushki
15. Ungarn – The Sound of Our Hearts – Compact Disco
16. Østerrike – Woki mit deim popo – Trackshittaz
17. Moldova – Lâutar – Pasha Parfeny
18. Irland – Waterline – Jedward

Showet varer fra 21:00 til 23:00 og du kan se hvilke ti låter som går videre enten på NRK 1 eller på nettet på eurovision.tv. Hvis du ønsker og har mulighet er det også for eksempel mulighet for å se det på svensk tv.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien