Live fra pressesenteret – semi 2 (oppdateres)

Da har vertene akkurat satt i gang første generalprøve til semi 2, med Zeljko i storform. Han leverer akkurat så bra som man alltid kan forvente fra den kanten. Han er i svart dress og hvit skjorte og er meget stilig. Hele nummeret ser velidg bra ut på skjermen, og dette er en sikker finalist.

wivsbakulogo

Start nummer to er Kaliopi, i svart og hvitt. Dette er et pent nummer, og hun synger aldeles prikkfritt. Det ser veldig bra ut med rockeband-oppstillingen deres, og denne tror jeg knok kommer til å gå til finale. 

Så er det Joan Franka sin tur. Hun er, dessverre, fortsatt i Sitting Bulls hodepryd, og det høres ut som hun ikke er helt frisk. Hun er veldig hes, og er ganske off på en del enkelttoner. Håper de får orden på det til i morgen, ellers er hun sjanseløs. I kveld, egentlig, for det er jo da juryene skal stemme…

Kurt Calleja er heller ikke helt på høyden i dag, merkelig nok. Han har vokst utover i prøveuka, og har fremstått tryggere for hver gang, men i dag er det ikke helt bra. De har fått luket ut et par uheldige kameravinkler, og visuelt er det bra, men vokalt var det ikke det. 

Neste land ut på scenen er min store skuffelsei år, Hviterussland. Og her dukket kveldens første tekniske problemer opp; rett etter at de kom igang forsvant lyden. Jeg kommer aldri til å komme over at de gikk fra et topp rockebidrag til enda en pop-danse-disco-suppe… Men her wivsr det faktisk som det er noe galt med backingtracket deres. På tredje forsøk kommer de endelig i gang, og også her hører vi en del shaky vokal. De har fortsatt på seg disse underlige netting- og metallklærne, som faktisk, på en eller annen merkelig måte, fungerer. De fleste i nærheten her mener at denne kan ta fra Malta en finalebillett.

Så kommer Portugal, og vi får dagens første dameballade. Hun er i gullglitrende fotsid kjole med farlig høy splitt, og vi ser den nå så velkjente koreografien med koristene som vandrer rundt på scenen, og tilslutt kommer opp bak Filipa. Helt greit, men det gjør ikke større inntrykk. Gert fra Belgia som sitter ved siden av meg blogget akkurat; «ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ». Så direkte inspirerende var det nok ikke…

Ukrania er neste land ut, og Gaitana leverer så det suser! Ingen mangel på store og rene toner her, nei. Bare så synd at det er total mangel på sang… Det er det samme «fotballrålet» hele veien, og jeg har gitt opp å prøve å telle hvor mange ganger hun inviterer oss hjem… Kvalifiserer seg helt sikkert, selv om jeg ikke synes den bør. 

Sofi har på seg…herr jemini; hva er det hun har på seg i dag?!?! En hvit, kort skinnkjole med digert gullbelte og lørhøye høyhælte støvletter i samme skinnet. Det er IKKE sympatisk å se på! Det er nesten så savner den fotside leoparden fra prøvene… Hun fremfører med hele sin sjel, og gir alt, stående helt alene på scenen. Ikke mange her synes dette var bra, og sjansene til finale er små. «I love you so much» på slutten der er imidlertid allerede blitt en «Eurovision Classic», idet det er den nye avskjedshilsenen blant fansen…

Og så kommer dagens første allsang i pressesenteret; Slovakias Eva Boto er hvitkledd og sval, og det er koristene hennes også. Og det synges med fra alle bordene her. Tror nok dette er en av de store, men litt skjulte, fanfavorittene, ja. Det er fortsatt noen villfarne toner her og der, men jeg synes dette var en grei gjennomkjøring. Og selv om jeg ikke liker det; den går nok til finale. 

Så er det min tur til å si  «zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz», for nå er det Nina Badric med «Nebo». Hun er en fantastisk artist, og stemmen hennes hodler hele veien hjem, men det gjør ikke sangen. Det er nesten sånn at jeg har glemt den før den er helt ferdig. Tviler på at det blir finale på Kroatia i år. 

Så er det klart for et av høydepunktene for mange her i pressesenteret; Sverige. Svart, gult og frynsete som sist, og starten er veldig skjelven. Men hun henter seg inn allerede etter et par linjer, og derfra og inn imponerer hun. Jeg synes nok at fremføringen fortsatt mangler litt på å være solid nok, men dette er MYE bedre enn det var sist vi så henne på scenen, under den andre prøven hennes. Gert har en kommentar til dette; «Put her on a broom and she’ll fly off stage:»

Georgia er litt av energibombe, faktisk. Ikke mange liker den egentlig, men den får hofter, skuldre og rockeføtter i gang. Samtidig som man sitter og rister litt vantro på hodet… Anri er i svart og sølv, og koristene er meget lettkledde i litt Dita-inspirerte kostymer. Visuelt er det faktisk ikke så dumt, men aldri i verden om dette går til finale. 

Tyrkia, derimot, tror jeg nok kanskje kommer til å komme seg inn på finalesporet igjen, etter den uheldige avsporingen i fjor.  Selv om dette ikke er den mest lettfordøyelige låten i kveldens semi tror jeg den er rytmisk og spretten nok til å samle seg tilstrekkelig med stemmer til å gå til finalen. Det er et øyeblikk da danserne «bygger en båt» rundt Can som er direkte lattervekkende, men det er dorhåpentligvis ikke nok til å folk til å ikke stemme. Han synger knallbra!!

Så er det en av mine egne favoritter for kvelden; Estland. Han driver fortsatt med denne vokalgymnastikken som mange har hengt seg litt opp i, og på et par steder er det nesten så vi ikke kan kjenne igjen sangen. Han er fjellstø, og meget sjarmerende, og sangen er nydelig. Filmingen er praktfull, og dette er nok en soleklar finalist. 

Etter Estland kommer en «snakke med artistene i greenroom»-sekvens, før årets hardeste og mest rocka bidrag kommer på scenen. Det som er litt synd her er at håret hans tar all oppmerksomheten vekk fra en faktisk ganske så bra sang… Det hadde vært sååååå mye bedre hvis han hadde beholdt strikkelua på… Og i dag er stemmen hans ikke på høyden, og det er flere ganger at han wivslig synger skikkelig dårlig. 

SÅ er det vår Tooji! Han er bedre vokalt enn på siste prøve, takk og pris.  Og visuelt er det jo INGENTING å utsette på dette nummeret. Alle her er sikre på stat det blir finale på Norge i år, og det tror jeg også. Det så ut nå som at alle kameravinklene satt bra, og ineg klipp viste en danser  på vei ut av kamera… Det er fortsatt en del toner som er ute og sykler, men det er ikke noe som ikke er til å leve med… 

Maya Sar sitter så pent ved pianoet sitt, og keeps it «nice and simpel» som en på bordet bortenfor akkurat sa. Menge mener at denne kan ta fra Slovenia finaleplassen, og hun er wivslig god. Stemmen hennes er kraftfull og denne sangen har noe, selv om det ikke er nok til å hekte meg. 

«This isn’t making it, is it?» sa akkurat Gert, og det har han nok helt rett i. Og det er Litauen vi snakker om. Svart blindfold med Swarowskikrystaller er ikke noe god look… Sangen er søt med kjedelig, og det er ingen som har noen tro på at det blir finale fra Litauen i år. Han synger riktig så vakkert, men det blir liksom ikke noe utav det. 

Litt småprat fra verten, så kveldens første recap. Så kommer det flere recaps, en del prating, stemmeprosedyrer og «Europe, Start voting now!». Etter det kommer det mange av oss har sett litt ekstra fram til; de siste fem vinnerne på samme scene! Dima først med ca halve «Believe», Marija med like mye «Molitva», Alex med «Fairytale», Lena med «Satellite» og til slutt Ell&Nikki med……»Waterloo»!?!?!? Og da joiner alle de andre inn også.  

Dima kan fortsatt ikke synge, og i følge en (fra Malta) som snakket med ham tidligere i dag så er det lettere å forstå hva han sier når han snakker russisk enn når han prøver seg på engelsk… Marija synger greit, men ikke på langt så imponerende som «den gang da». Alex er fortsatt sitt eget sjarmerende selv, og synger som vanlig helt greit. 

Og i følge «liksom-resultat» er er det Bulgaria, Hviterussland, Kroatia, Estland, Slovenia, Slovakia, Portugal, Nederland, Makedonia og Malta. Og her ser vi et eksempel på aserbajdsjanernes ønske om å være snille med gjestene sine; de fleste av disse landene kommer ikke til å bli ropt opp i morgen kveld, så da får de høre det nå, i det minste. 

Da takker jeg for meg her fra Crystal Arena for i dag. Skal hjem og dusje og skifte, ut og spise, innom Euroclub for å få med oss Dimas opptreden, så juryfinalen før det blir Euroclub til utpå morgenen en gang… Og i morgen skal vi ha picnic på stranden. Og jeg skal bade i det kaspiske hav!! 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien