Mine spådommer for den andre semifinalen

I morgen er det endelig tid for den andre semifinalen i Eurovision Song Contest 2012, da får vi blandt annet vite om vår egen Tooji klarer å ta seg til finalen.

kaliband
Her har jeg prøvd å gjette meg fram til hvilke ti finalister jeg tror kommer til å ta seg til finalen:

Sverige
Loreen og Sverige er nok kveldens mest sikreste finalist og hadde nok vært et gedigen sjokk om de ikke hadde kommet til finalen. Loreen med «Eurphoria» er årets desiderte største forhåndsfavoritt, og det er fortjent. Det er ikke min favoritt, men låten er tidsriktig, skiller seg ut og Loreen byr på et unikt sceneshow som passer godt til stemningen i låten. På prøvene har ikke Loreen gitt alt, men det tror jeg nok er med vilje for å virkelig gi alt når det virkelig gjelder. Dette tror jeg er årets vinner.

Norge
Tooji gir virkelig alt på scenen og framfører proft og gir ordentlig trøkk til låta. «Stay» har aldri vært noen favoritt hos meg, den er rett og slett ikke min stil, men jeg tror nok Europa generelt kommer til å like dette. Kan sammenlignes med «Popular» med Eric Saade fra i fjor stilmessig, selv om «Stay» er hakket mer eksotisk, Eric kom på tredjeplass i finalen i fjor. Jeg tror nok vi slipper å utebli fra finalen to år på rad. Med tanke på startnummert og låtene i denne semifinalen tror jeg Tooji skal ha veldig gode sjanser til å kvalifisere seg til finalen.

Tyrkia
Dette er hærlige syden-rytmer blandet i en hærlig moderne miks. Can Bonomo er en kul fyr som nok kommer til å gi alt på scenen. Dette er også en av mine egne favoritter, dette fenger, er nynnbart og fortjener å ta seg til finalen.

Serbia
Zelkjo kom på andreplass i ESC i 2004, og jeg tror han kommer til å gjøre det bra også i år. Låten er vakkert arrangert, og fremføres med innlevelse og troverdighet. Zelkjo bør ta seg lett til finalen, og der tror jeg han kommer langt.

Ukraina
Ukraina stiller med en fotball-låt til Eurovision, jeg synes mest dette er masete, men hører jo at det er medrivende og fengende. Ukraina går alltid videre, og det skal nok mye til for at de ikke klarer det i år igjen.

Slovenia
Slovenia stiller med en vakker og melodiøs ballade som er behagelig å høre på. Eva Boto leverer stødig og til tross for å være i den sterkeste semifinalen har jeg tror på at Slovenia tar seg videre.

Makedonia
Dette er min personlige favoritt av alle årets låter! Dette er vakkert og tøft på en og samme tid. Kaliopi har en helt rå stemme og gir virkelig alt i denne låta. Her er det tøffe partier med gitarer og mer rolige partier med fioliner. Dette er Makedonias beste bidrag noensinne! Håper og tror den tar seg videre.

Portugal
Filipa Sousa synger «Vida Minha» for Portugal som er en veldig typisk portugisisk ballade med alle de typiske elementene. Personlig synes jeg dette blir litt vel kjedelig og gammeldags, men jeg tror kanskje den kan sanke en del jurystemmer og dermed ta seg til finalen.

Bosnia-Hercegovina
Maya Sar synger pianoballaden «Korake Ti Zname», en ganske så fin låt egentlig. Problemet er at her er det ingenting som skjer underveis og synes det blir for stillestående og ensformig. Allikvel går Bosnia alltid til finalen, og med et så godt startnummer kommer de seg nok til finalen i år igjen også.

Estland
Estland velger i år og synge på sitt eget språk, og «Kuula» er rett og slett en veldig fin låt. Den er ikke min største favoritt men Ott Lepland synger med såpass overbevisning og som sagt er låten av kvalitet så jeg tror Estland kan ha muligheter til å nå finalen.

Tror det blir veldig spennende i morgen, og etter min mening den klart beste av de to semifinalene, så her kan det nok også bli noen overraskelser i resultatene. Gleder meg og i morgen heier jeg mest på Makedonia, men også på Tyrkia,  Serbia og Slovenia. Også håper jeg jo selfølgelig at Norge skal ta seg videre.

Så hva tror dere om mine tips, enig eller uenig? Skriv gjerne dine egne tips i kommentarfeltet!


Bilde: Wivian Renee Kristiansen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien