ESC 2013: Delt arrangement mellom tre byer?

Kampen mellom Stockholm, Göteborg og Malmö om hvem som skal arrangere neste års Eurovision Song Contest er allerede i gang. Nå lanseres en spennende løsning basert på opplegget fra Melodifestivalen der ESC-festen spres på alle tre byene.

sverige

Ikke før var Loreen utropt til vinner av årets Eurovision før debatten om hvor neste års konkurranse skulle arrangeres skjøt fart. Stockholm med nybygde Friends Arena stiller sterkt, men også Göteborg med Scandinavium og Malmö med Malmö Arena har uttrykt interesse for å være vertskap for ESC 2013, og står logisk sett «for tur» siden Stockholm jo var vertskap sist gang Sverige arrangerte den internasjonale finalen i 2000.

Nå lanseres den «svenske modellen» som en mulig løsning på lokaliseringsdebatten. Melodifestivalen arrangerer jo delfinalene i ulike byer og finalen i Stockholm, og noe liknende kan også bli aktuelt for neste års internasjonale ESC-finale. Da kan de to semifinalene gå av stabelen i henholdsvis Göteborg og Malmö mens selve finalen finner sted i Friends Arena i hovedstaden.

– Vi undersøker mulighetene og utelukker ingenting for øyeblikket sier SVTs nyutnevnte executive producer for ESC 2013, Martin Österdahl.

Ved å dele arrangementet i tre vil SVT kunne oppnå økt engasjement og publikumsinteresse i flere deler av landet, samtidig som kostnadene ved arrangementet blir fordelt på flere byer. Men på den annen side byr en slik løsning på flere utfordringer, ikke minst logistikkmessig.

– Det er snakk om en uhyre stor og komplisert rigging, så man må ta stilling til om man skal operere med parallelle rigginger, sier Österdahl til SVT. I så fall vil dette være et fordyrende element i produksjonen, selv om en av riggene f.eks kan brukes både i semi 1 og i finalen. Hvordan ESC-fansen og pressen vil takle å bli spredd på tre byer er også et åpent spørsmål.

SVT jobber videre med denne saken samtidig som de i løpet av en to ukers tid skal fastlegge en økonomisk ramme for ESC 2013. Den endelige avtalen med EBU om neste års arrangement skal etter all sannsynlighet bli klar i august måned.

Kilde: www.gp.se

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien