Albania ber om bidrag til 2013

Ettersom Albania er et av de aller første landene til å velge sitt ESC-bidrag er forberedelsene til neste års konkurranse allerede i gang. Nå går TV-kanalen RTSH ut og ber interesserte låtskrivere sende inn sine bidrag.

albania

Albanias ESC-bidrag skal tradisjonen tro velges ut på Festivali i Këngës (‘Sangfestivalen’) som feiret sitt 50 års-jubileum i fjor. RTSH ber nå komponister og låtskrivere som ønsker å delta om å sende inn sine bidrag i CD-format med teksten vedlagt. Fristen er satt til 17. oktober.

Det er kun tillatt å sende inn ett bidrag pr. låtskriver, og i følge et intervju med den albanske delegasjonssjefen vil kun låtskrivere av albansk nasjonalitet få delta i konkurransen – men dette er ennå ikke offisielt bekreftet. Alle innsendte bidrag vil bli vurdert av en profesjonell jury, som så vil plukke ut de beste låtene.

Selve Festivali i Këngës vil som vanlig finne sted i Pallati i Kongreseve-bygningen i Tirana i slutten av desember måned, og da vil vi få vite hvem som skal etterfølge Rona Nishliu, som med sin flotte 5. plass med balladen Suus oppnådde Albanias beste ESC-resultat noensinne under årets finale i Baku.

 

Kilde: escxtra.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien