Israel velger «skandinavisk» utvelgelse

Det har, som alltid, gått rykter om at Israel vurderte å trekke seg fra Eurovision Song Contest. Og, også som alltid, viser det seg at de allikevel vil delta. Og i år kommer det spennende nyheter fra IBA; de velger et, for dem, helt nytt konsept for valg av representant. Og for Malmø 2013 ser de, passende nok, nordover, helt opp til oss…

israel

IBA har nemlig bestemt seg for å la seg inspirere av Sverige, Norge og Island når de nå skal legge om utvelgelsesprosessen sin. Og når de først bestemmer seg for å gjøre noe stort ut av utvelgelsen spares det ikke på noe; det anslås at de kommer til å bruke ikke mindre enn 2 millioner dollar på å finne sin representant til Malmø 2013.

izabogul

Izabo; Israels representanter i Baku 2012

De vil arrangere tre semifinaler, der ti bidrag skal kjempe mot hverandre om å gå til finalen. Til sammen vil da altså hele 30 sanger kjempe om retten til å  representere Israel i Malmø i mai. Dette betyr at de israelske semifinalene vil bli litt større enn hva vi er vant til her i nord, men utover det vil opplegget være svært likt. De kommer også til å overlappe tidsmessig, da det foreløpig er anslått januar/februar for deres semifinaler og finale.

I følge nettstedet ynet.co.il skal tre TV-kanaler dele sendingene mellom seg, ved at de skal sende en semifinale hver. Fra hver semifinale vil de tre beste sangene kvalifisere seg til finalen. Det vil også velges et wildcard fra de resterende 21 bidragene, som ikke kvalifiserte seg direkte. Hvorvidt det vil være telefonstemmer, en jury eller en kombinasjon av disse som avgjør hvilke sanger som skal gå til finalen vites ikke, men ut fra tidligere år er det trolig at publikum i det minste vil ha noe å si. Ergo er det lite sannsynlig at vi får en ren juryordning. 

Kilder; escxtra.com, ynet.co.il, escnorge.net
Bilde; wivs@escnorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien