Terese er første delfinalist i Melodifestivalen 2013

I dag ble det klart ar det er Terese Fredenwall som er første delfinalisten som er klar til Melodifestivalen 2013. Som vinner av SVT’s radioshow «Svensktoppen nästa» er hun nemlig sikret en av de attråverdige plassene. 

tereselb

Terese er 26 år gammel, og selv om hun er relativt ukjent er hun ingen nybegynner i faget. Hun har tidligere skrevet sanger sammen med Jenny Berggren fra Ace of Base og Danny Saucedo.

Sangen hun vant «Svensktoppen nästa» med er hennes egenskrevne «Stop the Fight». På grunn av regelverket i Eurovision Song Contest er det naturligvis ikke denne sangen hun skal konkurrere med i Melodifestivalen. 

 

 

Selv om veien fram er lang er Terese nå den første som har sjansen til å få representere Sverie på hjemmebane i Eurovision Song Contest i Malmö i mai. 

Talentkonkurransen «Svensktoppen nästa» har pågått i hele sommer, og til sammen 950 nyskrevne låter har konkurrert i totalt 25 delfinaler rundt om i ulike lokalradioer i Sverige. I dagens store finale i Liseberg i Göteborg kjempet åtte finalister om seieren.

Kilde; svt.se
Bilde; svt.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien