Litauen klare for nasjonal finale

Flere og flere land kommer nå med informasjon om hvordan de har tenkt å velge ut sitt bidrag til Eurovision Song Contest 2013 i Malmø. Nå har også Litauens nasjonale TV-selskap LRT offentliggjort sine planer.

 LRT har nå åpnet for innsending av bidrag. Kun låtskrivere som enten er litauiske statsborgere eller er folkeregistrert i Litauen kan lsende inn bidrag. For å bli tatt i betraktning må man sende inn en demo av sangen innen 1. oktober. Sangen skal være skrevet spesielt for den litauiske finalen, og kan altså ikke ha vært sendt inn til andre lands uttagelser tidligere. Sangen må heller ikke ha vært spilt offentlig før 1. september.

Låtskriverne kan enten finne artist til sin egen sang, eller de kan sende inn bidraget sitt og la LRTvelge hvem som skal fremføre sangen.  

SDet meldes at selve utvelgelsesprosessen vil starte i oktober, noe som kan antyde at det muligens blir endringer i showet. Litauiske fans har klaget over formatet som har vært brukt tidligere, og LRT har lovet forbedringer, uten å komme med detaljer. I finalen vil sluttresultatet bestemmes av en blanding av telefonstemmer og jury. 

I Baku i 2012 var det Donny Montell som representerte Litauen, med bidraget «Love Is Blind». Han endte på en respektabel 14.plass, noe som er landets tredje beste resultat, bak «We are the Winners» (6.plass i 2006) og «You Got Style» (13.plass i 2001).

 

Kilde; LRT, escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien