Russland er med!

I den lange rekken av land som nå bekjentgjør sin deltagelse i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö er turen nå kommet til Russland. Det er Channel One som er ansvarlig for å velge det russiske bidraget i neste års konkurranse. Det er nettsiden Eurovision-fr.net som melder dette. 

I Russland har de to store TV-kanalene Channel One og Russia 1 delt på ansvaret for å velge landets representant til Eurovision Song Contest. Dette har de gjort ved å stå for utvelgelsen annenhvert år. I år var det Russia 1 som arrangerte den nasjonale finalen der Buranovskiye Babushki ble kåret som vinner med sin «Party for Everybody». Bestemødrene endte på en imponerende 2.plass under konkurransen i Baku i mai. 

rosin

En av bestemødrene under deres første pressekonferanse i Baku.

Channel One har imidlertid en tradisjon for å velge både artist og sang internt, noe som gjør at de fleste antar at så også vil bli tilfelle for 2013. Forrige gang Channel One valgte bidrag endte Russland på en skuffende 16.plass med «Get You», fremført av Alexey Vorobyov. Dette var i fjorårets konkurranse i Düsseldorf. Det er imidlertid ikke på noen måte bekreftet at dette er måten Channel One vil velge Russlands bidrag til Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. 

Kilde; eurovision-fr.net
Bilde; wivs@escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien