Smålandene sier nei til Malmö

I sommer annonserte Andorra at det ikke var aktuelt med noe retur til Eurovision i denne omgang. TV-kanalens ressurser hadde ingen rom for å forsvare en ny deltakelse.

I løpet av denne uken, har også land som Luxembourg og Liechtenstein annonsert det samme.

Luxembourgs lokale divisjon av RTL, har enkelt og greit verken folk eller budsjett til å kunne gjennomføre en nasjonal utvelgelse. Den lokale TV-kanalen ivaretar nå for det meste kun nasjonale nyheter på luxemburgsk. Noe av det samme gjelder for Monacos TMC, som ikke lengre er den store og stolte TV-kanalen den en gang var.

I Liechtenstein har ennå ikke det nye TV-selskapet 1FL TV opparbeidet seg nødvendige ressurser til å forsvare et EBU-medlemskap. Myndighetene er også forholdsvis restriktive med å gå inn med større investeringer i kanalen, slik at både EBU og en deltakelse i ESC virker fjernt for øyeblikket.

Den eneste miniputten som dermed virker sannsynlig for en 2013-deltakelse, er San Marino. Ingen nyheter har blitt sluppet fra landet ennå, men det synes som om interessen for Eurovision er høy i landets TV-selskap.

Kilder:

  • escToday
  • Wiki
  • EBU
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien