Lys Assia prøver igjen

Tidenes første ESC-vinner Lys Assia prøvde seg i 2012-utgaven til den nasjonale utvelgelsen for Sveits i et håp om igjen å få representere landet sitt i Eurovision 56 år etter hun vant konkurransen.

Det ble ingen suksess. Lys Assia deltok med en notalgisk perle med navnet «»C’était ma vie» skrevet av selveste Ralph Siegel og Jean Paul Cara. Men det viste seg at det sveitiske folk ville ha noe annet for ESC 2012, de ville ha pop/rock-gruppen Sinplus og «Unbreakable».

Lys selv havnet på en skuffende sjetteplass. Flere medier meldte at dette ble for mye stress for den nå 88-år gamle kvinnen og at Lys måtte en tur innom det lokale sykehuset der hun fikk beskjed om at hun trengte ro og hvile.

Men Lys Assia gir ikke opp så lett, for 2013 deltar hun også i den sveitiske utvelgelsen, denne gangen med rap!

Nettstedet blick.ch melder nemlig at hun sammen med fire rappere skal prøve lykken igjen, også denne gangen med en låt skrevet av Ralph Siegel. Lys skal ha sagt til Blick at denne låten er mye mer ungdommelig og friskere enn den hun prøvde seg med sist gang.

Lys Assia har fremført tilsammen fire bidrag i Eurovision: Da hun vant i 1956 med «Refrain», sang hun også låten «Das alte karussel». Dette er det eneste året hver enkelt nasjon hadde to bidrag hver. Men kun vinneren ble annonsert så hvordan «Das alte karussel» eller de andre bidragene plasserte seg vites ikke. Hun deltok også i 1957 og 1958, med henholdvis 8.plass og 2.plass som resultat.

Fristen for å sende inn bidrag til den sveitiske utvelgelsen er til i slutten av måneden så da gjenstår det å se om Lys Assia også denne gangen står på deltakerlisten.

Kilder: escxtra.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien