Litauens utvelgelse tar form

Som i 2012 er det Sveits som vil være først ute med å velge sitt bidrag til Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Imidlertid kan det se ut til at det er Litauen som kommer til å ha den lengste prosessen på veien mot en representant…

TV-selskapet LRT planlegger en reell maratonutvelgelse, med ikke mindre enn 10 direktesendte programmer. Forrige uke ble det gjort kjent at LRT hadde mottatt ca 60 bidrag, og for å bli ferdig i tide vil første program gå på lufta allerede til helgen. 

De første to programmene, som altså sendes 20. og 27.oktober, vil være rene presentasjonsprogrammer, der de utvalgte artistene vil fremføre to sanger hver. Den ene sangen vil selvfølgelig være det potensielle Eurovision Song Contest-bidraget deres, med de får også fremføre en annen sang for å få vist seg bedre frem for publikum.

Selve utvelgelsesprosessen tar til lørdag 3.november, da det første av fem innledende heat går av stabelen. Disse etterfølges av to semifinaler, henholdsvis 8. og 15. desember, og til slutt en finale. Det er enda ikke sluppet noen dato for finalen, men de fleste ryktene går ut på at den vil avholdes i løpet av julen.

Kilde; LRT 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien