65 innkomne bidrag i Albania

Den albanske TV-kanalen RTSH kunngjorde i dag at de har fått inn 65 bidrag til årets utgave av Festivali i Këngës, der landets bidrag til ESC 2013 skal kåres. Nå skal feltet siles ned til omtrent halvparten før festivalen går av stabelen i desember.

Festivali i Këngës finner sted i Tirana fra den 20. til 22. desember, og skal etter sigende følge samme mal som tidligere år, med to semifinaler og en finale. Av de 65 innkomne låtene vil et sted mellom 28 og 32 bli plukket ut av RTSHs egen ekspertjury og gå videre til semifinalene.

Hver semifinale vil da inneholde 14-16 låter, hvorav syv eller åtte går videre fra hver kveld til den store finalen. Den 22. desember vil vi så få vite hvem som skal etterfølge Rona Nishliu som Albanias ESC-representant i Malmö neste mai.

RTSH kan videre røpe at de planlegger å invitere kjente Eurovision-celebriteter til årets Festivali i Këngës, men vil ennå ikke gå ut med konkrete navn. Det gjenstår dermed å se hvilke kjente fjes som dukker opp på scenen i Kongresspalasset i Tirana i desember måned.

Kilde: esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien