Hellas bekrefter deltakelse i Malmö

Den greske TV-kanalen ERT kunne i dag bekrefte at de kommer til å stille med et bidrag i Malmö, til tross for landets store økonomiske problemer. Men det er fortsatt uklart hvordan Hellas vil velge ut sin deltaker til ESC 2013.

Eurovision Song Contest er et svært populært program i Hellas og samler store seertall hvert år. Dette ses på som den viktigste grunnen til at ERT ønsker å fortsette tradisjonen med å sende et bidrag til den internasjonale finalen.

Samtidig vil ERT etter all sannsynlighet bevare modellen med å ‘outsource’ den nasjonale utvelgelsen til private arrangører, som f.eks Universal Records, og dermed slippe egne utgifter samtidig som de kan nyte godt av sponsorinntektene de høye seertallene genererer.

Om Hellas’ låt og artist for Malmö skal avgjøres gjennom en nasjonal finale, en mini-konkurranse med få artister slik som i de senere årene eller en ren intern utvelgelse gjenstår å se, men i følge kilder i ERT er alle muligheter åpne.

Hellas har uteblitt fra seks finaler siden debuten i 1974, men har nådd finalen hvert år siden semifinalene ble innført i 2004.

Kilde: esctoday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien