Lukkede prøvedører i Malmö

Eurovision-ukene i Malmö blir forkortet med èn dag – og de første prøvene vil for 2013, bli holdt for lukkede dører.

Dette melder EBU og eurovision.tv i en pressemelding i dag, samtidig som vi fikk vite det endelige antallet deltakarland for konkurransen.

Det er ønsker og tilbakemeldinger fra både artister og delegasjoner, såvel som kostnadsreduksjoner – som får SVT og EBU til å gjøre enda flere endringer til og i neste års ESC.

De første sceneprøvene, som til nå alltid har vært åpne for presse og fansiders filming, blir nå altså lukket – og eneste mulighet til å følge disse, blir via skjermer på EuroClub. Selve pressesenteret blir ikke åpnet før den andre rekken med prøver, som da vil påløpe som tidligere år.

Flere fansider og kommentarer på disse, reagerer nokså skarpt på disse endringene – og mener at SVT og EBU nå har gått for langt i antall endringer for konkurransen. Det er kanskje forståelig, for mange sider har investert nokså sterkt i å dekke begivenheter og prøver helt fra dag èn.

Imidlertid vil SVT arrangørmessig spare betydelige midler ved å drøye åpningen av pressesenteret noen dager. Sett i lys av at den store pressestrømmen vanligivs først har kommet til den andre rekken av prøver, kan dette virke som et smart trekk fra SVTs og EBUs side. I hvert fall når det tales om kostnadsbesparelser.

Oppsummert er de to Eurovision-ukene satt opp slik: (Bilde fra EBU):

rehearsal grafikk

  • Prøver og EuroClub åpner mandag 6. mai – en dag senere enn foregående år
  • Alle prøver for semifinalistene – til torsdag 9. mai – vil bli lukket for presse. De kan derimot følges fra EuroClub, hvor det også vil bli satt tid til intervjuer i etterkant.
  • Pressesenteret åpner fredag 10. mai, og dette blir liggende like ved arenanen. Pressekonferanse med SVT og EBU samme dag.
  • 10. mai til 12. mai kjøres prøver for semifinalistene, da med adgang for presse i salen. Påfølgende muligheter for pressekonferanse og intervjuer.
  • Sundag 12. mai og onsdag 15. mai er satt av til prøver for de seks direktekvalifiserte landene.
  • Generalprøvene for semifinalene og finalen, vil bli avholdt som tidligere år.

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien