Den danske jury er klar!

I dag valgte Danmarks Radio å slippe de resterende 4 navne på den nasjonale jury som skal dømme ved den danske finale den 26. januar.

 

Den 5. januar kunne vi bl.a. avsløre at Danmarks svar på Mr. Grand Prix eller Eurovision, Jørgen de Mylius, ville være 1/5 del av juryen ved dansk Melodi Grand Prix, i dag kom der så navn på de øvrige 4, der kommer til å utgjøre juryen ved dansk Melodi Grand Prix 2013, og dervet dem som kommer til å ha halvdelen av makten i finalen. Juryen kommer til at bestå av føljende 5 personer:

 

Lis Sørensen: Populær og elsket 57-årig sangerinde, som startede sin karriere tilbage i midten av 70’erne, hvor hun var front figur i gruppen «Shit & Chanel» sammen med Anne Linnet. Efterfølgende hadde hun et samarbeide med Sebastian, ligesom en periode med Sanne Salomonsen & Tamra Rosanes i trioen «Cowgirls» er det blevet til. Derutover har hun lakt Danmark ned som solist siden sin spede start, samlet er det blevet 12 soloalbums, og 8 albums udgivet sammen med andre.

 

Maria Lucia: Den 28-årige Maria Lucia Heiberg Rosenberg gik lige i hjerterne på danskerne tilbage i 2003, da hun vandt Popstarts på TV2. Debutsinglen som kom deretter lagde sig 8 uker på førsteplassen på hitlisten. Etter deltakelsen i popstarts satsede hun på det som hun helst ville, musical-genren. Siden da har den populære sangerinde og skuespiller været med i 12 musicals og en enkel rolle i en tv-serie. Hun akn derutover kan hun skrive en Reumertpris på cv’et, hun blev i 2011 den første musicalsanger som vandt den eftertragtede pris, prisen blev givet for hendes rolle i musicalen «Wicked».

 

Cutfather: Med det borgerlige navn: Mich Hedin Hansen er 44 år og kan skrive sangskriver & produser på sit visitkort. Hans start på karriere blev med dans, breakdance, og derfra videre over som dj – alle 3 ting gjorde han med stor sukses. Deretter tok det fart på musik fronten, og han kan i dag prale av arbeidet med kendiser som bl.a.: Kylie Minogue, Pixie Lott, Christina Aguilera, Pussycat Dolls & Westlife. På den danske scene var det Cut’N’Move som var mest fremtrædende. Han var ligeledes den meget lattermilde dommer ved X-factor 2011 på DR.

 

Kato: Discjockeyen Kato, eller Thomas Kato Vittrup er 32 år startede som DJ da han var 17, og blev hurtig populær, hvilket allerede i 2003 mundede ud i en nominering ved Danish DeeJay Awards. Hans store økonomiske gennembrud kom med hitsinglen «Turn the lights off» som han sammen med Jon Nørgaard fik platin for med 30.000 solgte eksemplarer. Han har gennem tiden arbeidet sammen med bl.a. Outlandish, Ida Corr & Camille Jones, og produseren & DJ’en er ved flere lejligheter blevet præmieret for sit virke.

 

Jørgen de Mylius: 66-årig radio- & tv-vert samt forfatter, og den danske utgave av Mr. Eurovision. Han startede sin lange mediekarriere i 60’erne, hvor han med sin store musiklidenskab, delte den med danskerne. I Radio og tv samt som forfatter, har han i årtier levert kvalitet til danskerne. I 60’erne var han i den danske jury ved Eurovisionen, da dansk Melodi Grand Prix kom retur efter pause i 1978 stod han ved roret som vert, et job som fortsatte op gjennom 80’erne, i alt 11 gange. Han var ligeledes dansk kommentator totalt 24 gange, og har ligeledes leveret stemmerne ved Eurovisionen. I 80’erne var han ligeledes vært på en af DR’s største succeser, Eldorado – programmet med underholdning og datidens store stjerner.

 

Juryen er nu sat, og sammen med danskerne skal de sikre den danske vinder i Boxen i Herning, først skal de velje mellem de 10 bidrag i den indledende runde, og etterføljende de 3 som er kommet videre fra den indledende runde til finalen. Derved er det også «adjø» til den internasjonale jury, som DR ellers forsøkte sig med ved den danske finale i 2012.

 

I sidste uke kunne DR’s medarbeider Kristian Borregaard (musikprodusent), som siden 2009 har været med til å velje ut låterne til dansk Melodi Grand Prix avsløre, at juryen som veljer låterne til den danske finale, består av folk fra musik- & tv-bransjen, men også helt almindelige danskere. Denne opsetning for både at få de profesjonelle input, men også for å sikre meninger som kommer fra helt andet sted, nemlig hr. & fru. Danmark. Musikfolkene skal sikre sangenes kvalitet, tv-folkene et dynamisk show og «de almindelige danskere» skal komme med alt det, som de andre ikke hører eller ser.

 

Kristian Boregaard kunne ved samme anledning også avsløre, at det ikke er uvilje der gør, at der ikke er mange danskspråkede låter i den danske finale, det er fordi der ikke sendes mange ind på dansk. Det samme gælder for Rap & Rock, Rap er der til i år ikke modtaget et eneste bidrag, og Rock blot ganske få bidrag. Så sædvanen vil feltet blive bestående av bidrag som kredser omkring Pop.

 

DR har de seneste mange år valgt å investere mange penge i den danske finale, hvilket bl.a. lader sig vise i store scener og flotte lysshow. En anden stor satsning mundede blandt andet ut i en designer kjole til vertinden Louise Wolff i 2012, da hun blev kledt på av Jesper Høvring. Igjen i år er stjerne designeren Jesper Høvring mann for bekledningen til de 3 vertinder: Lise Rønne, Louise Wolff Sofie Lassen- Kahlke, vil dele designer med flere danske royale, og en lang rekke kendiser. Der loves atter en gang perler & pailetter nok til at blænde seerne.

 

Kilde: DR.dk/melodigrandprix

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien