Romania velger bidrag 9. mars

Som escNorge nylig kunne melde vil Romania også i år avholde sin sedvanlige nasjonale finale, Selecţia Naţională, og flere detaljer rundt utvelgelsen er nå offentliggjort av den rumenske TV-kanalen TVR. Blant annet legges det opp til to semifinaler før den store finalen.

I dag, 14. januar, åpner TVR for innsendelse av bidrag fra interesserte låtskrivere. I motsetning til tidligere år kan bidragene sendes inn til TVRs regionale og lokale stasjoner, noe kanalen håper vil føre til at flere interesserte melder seg på.

De første ukene av februar vil det bli avholdt auditions i TVRs lokaler rundt om i Romania, der aktuelle deltakere får fremføre låtene sine live. Den 18. februar annonseres så hvilke bidrag og artister som er plukket ut til de to semifinalene som skal arrangeres. Et sted mellom 24 og 28 bidrag skal velges ut til disse.

Lørdag 23. og søndag 24. februar går semifinalene av stabelen, og et foreløpig ukjent antall bidrag vil gå videre til finalen lørdag 9. mars. Vinneren her vil få æren av å representere Romania i Malmö i mai måned.

Flere detaljer rundt den rumenske utvelgelsen vil bli offentliggjort i ukene som kommer.

Romania har vært et av de mer suksessfulle ESC-landene de senere årene, og har nådd finalen i samtlige år etter at semifinalene ble innført i 2004. Landet har blant annet oppnådd to tredjeplasser og en fjerdeplass som sine beste resultater. I fjor endte gruppen Mandinga på en respektabel 12. plass i Baku med latinopoplåten Zaleilah.

 

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien