Black Metal og operasang i Steinkjer

Fjerde bidrag ut i Steinkjer lørdag 19.januar, er Black Metal-bandet Gromth og tenor Emil Solli Tangen.

Gromth er et av mange black metal-band fra vårt langstrakte land. Gruppen startet opp i 2010 og består av medlemmer som har en lang karriere bak seg som utøvende musikere innen black metal-genren. To av medlemmene har vært med i det mer kjente bandet Dimmu Borgir.
Bandet består av vokalist Ole, trommisen Tjodal, Grimd på bass, gitar og tangenter og Andre Asslie på tangenter. Trommisen Tjodal spiller også i Susperia som deltok under Melodi Grand Prix i 2011, og kom med helt til Sistesjansen.

Metal-bandet har denne gangen alliert seg med en ung sanger, som mange vil dra kjensel på. Emil Solli-Tangen er lillebror til Didrik Solli-Tangen, som vant MGP i 2010, og fikk representere Norge på hjemmebane under Eurovision Song Contest på Telenor Arena, maidagene i 2010.
Gutten fra Porsgrunn har fulgt i sin brors fotspor, og etter flere sangtimer hos bass-baryton Anders Vangen, begynte den unge tenoren på Baratt Dues musikkinstitutt i Oslo. Høsten 2011 begynte Emil sin videreutdannelse ved Norges Operahøgskole.

Låten «Alone» er skrevet av Emil og gitaristen og grunnleggeren av Dimmu Borgir, Sven Atle Kopperud, og starter som nummer fire i første del-finale i Steinkjer, lørdag 19. januar.
Sendingen starter kl. 19:55 på NRK1

 

                                                               Kilder: nrk.no/mgp, gromth.net, faccebook.com/emil.sollitangen


Stem på din favoritt av Steinkjer-bidragene: {acepolls36}


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien