Vidar Busk er klar for å rocke Steinkjer!

En av nåtidens mest respekterte bluesartister her til lands er klar for den aller første delfinalen i Melodi Grand Prix 2013. Vidar Busk skal lage liv i delfinalen i Steinkjer.

Vidar Busk ble født 19. mai 1970 og vokste opp i Langesund. Men da han var femten, dro han til USA der han spilte i bandet til Rock Bottom. Etter flere år med turneliv kom han til slutt tilbake til Norge igjen i 1990. Vidar har i en årekke vært som en anerkjent bluesgitarist og musiker å regne.

Hans første album kom i 1997 sammen med et band som da gikk under artistnavnet Vidar Busk & His True Believers. Albumet Stompin Our Feet ble fort populært blant tilhengere av blues-sjangeren. I 1998 fikk han sin første spellemann med sin andre plateutgivelse I Came Here To Rock i kategorien årets artist.

Etter å ha holdt omtrent samme stil på sine tre første utgivelser gikk han i en ny retning i det fjerde studioalbumet.Venus Texas bar mer preg av soul enn tidligere, og på albumet etter det , «Love Buzz» hadde han til og med med seg rappere på platen. Men det skulle vise seg å lønne seg, For i 2003 vant Vidar Busk nok en spellemann, denne gang i klassen Blues/Country med «Love Buzz».

I 2005 kom Starfish og i 2007 kom Jookbox Charade som han ga ut under artistnavnet Vidar Busk & The Voo Doodz. Hans syvende og til nå siste plate ble gitt ut i 2011 og sammen med bandet kalte han seg for Vidar Busk & His Bubble Of Trouble, cden fikk navnet Troublecaster.

Og skal altså denne respekterte blues-artisten ta steget til Melodi Grand Prix. Han starter som første artist ut på scenen og showet er denne Lørdagen i Steinskjer. Vidar Busk sa noe som nok alle tilhengere av ESC og MGP er veldig enige i Onsdagens program MGP Direkte der artistene og låtene til den første delfinalen ble bekreftet for aller første gang. Han sa nemlig noe så klokt som at «MGP er en høytid imellom høytidene». Så sant så sant.

HAns MGP-låt har fått navnet «Paid My Way» og er en låt som sprudler av rock og blues fra start til slutt. Låten er en «leftover» fra hans album fra 2011, en låt som han ikke fikk ferdig til utgivelsen og sendte den rett og slett inn til MGP 2013 istedenfor.

Låten er skrevet av Tim Scott McConnell mens melodien er skrevet av både Tim og Vidar Busk. Tim Scott Mcconnell som er en god venn av Busk er også selv et ganske så kjent navn i bransjen og er en dreven låtskriver og har skrevet sanger for andre artister.

Om Vidar Busk blir Blueskonge også i Melodi Grand Prix får man svar på i den aller første delfinalen i Steinkjer som begynner på NRK1 Lørdag klokken 19.55.


Stem på din favoritt av Steinkjer-bidragene: {acepolls36}


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien