Alt klart for finale i Finland

Samme dag som vi her hjemme skal bestemme oss for en representant å sende til Malmö er det også i morgen Lørdag 9.februar tid for den nasjonale finalen i Finland.

Finlands utvelgelse UMK skal endelig få sin vinner og det er opptil det finske folk hvem de vil sende til Eurovision Song Contest 2013.

Det begynte med 12 bidrag som hadde blitt plukket ut av en jury. Etter flere elimineringsrunder står man nå igjen med åtte finalister.

Dette er finalistene:

1.Arion – Lost

2.Elina Orkoneva – He’s Not My Man

 3.Lucy Was Driving – Dancing All Across The Universe

4.Krista Siegfrids – «Marry Me»

5.Last Panda – Saturday Night Forever

6.Mikael Saari – We Should Be Through 

 

7.Great Wide North – Flags

 8.Diandra – Colliding Into You

 

escNorge har den siste måneden hatt en Poll der man kunne stemme på sin favoritt i den finske utvelgelsen. Av de som enda er med i konkurransen ser avstemmingen ut slik:
1.Mikael Saari 37.7 %
2. Diandra 34 %
3.Arion 13.2 %

Totalt 53 personer har vært med å stemt på sin favoritt.

Så mye kan tyde på at Mikael og Diandra er de største favorittene her, i hvertfall hvis man skal tro den norske fansen. Det mest kjente navnet i årets konkurranse er nok nettopp nevnte Diandra som har vunnet den finske utgaven av Idol.

Det er Ile Uusivuori og Anne Lainto som er finalens programledere.

Suvi Teräsniska, Johanna Iivanainen, Hanna Pakarinen, Emma Salokoski, Pernilla og Kaisa Vala skal alle bidra til finalens pauseunderholdning.

Finalen finner sted i Barona Arena i byen Espoo og sendingen starter 21.00 lokal tid. Man kan følge finalen live på det offisielle nettstedet Eurovision.tv.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien