Dina til Malmö for Russland

Som det ble antydet allerede sent i høst; det er vinneren av russiske The Voice som blir Russlands representant til Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Og nå er navnet klart; Dina Garipova (22).

Dina Garipova er en ung og meget talentfull sanger. Sangen hun skal fremføre på scenen i Malmö heter «What If», og antas å være en stor ballade.  Den ble komponert av den russiske poprockeren Leonid Gutkin i samarbeid med de to svenske produsentene Gabriel Alares og Joakim Björnberg.

Som ventet, siden det er Channel One sin tur til å sende en representant, ble artisten valgt internt. Musikkdirektøren for kanalen, Yurij Aksyuta, sier imidlertid at de ser på uttaket som et seervalg. Dina vant The Voice, etter å ha mottatt over en million stemmer, noe som ifølge Aksyuta må regnes som stor støtte til deres valg. Under kan du høre henne synge Sarah Mclachlans «In the Arms of an Angel»

 

Dina ble veldig populær i Russland etter at hun vant The Voice, og ifølge Aksyuta var det naturlig for ledelsen i Channel One å vende seg til henne da de skulle velge årets representant til Eurovision Song Contest.

Dina kommer opprinnelig fra republikken Tatarstan, som ligger ca 80 mil øst for Moskva. Hun begynte å synge allerede som seksåring, og hun synger pop og rock. Hun er en språkmektig ung dame, og synger på tatar, russisk, fransk, engelsk og italiensk. Hennes store idol er Whitney Houston.

Del:
Relaterte artikler