Stor spenning foran kveldens Andra chansen

I kveld blir det klart hvilke to artister som kniper de siste finalebillettene til årets Melodifestival idet Andra chansen går av stabelen fra Karlstad. Og i år har SVT valgt å organisere dette oppsamlingsheatet etter nye regler.

Årets utgave av Andra chansen likner mer på en vanlig delfinale enn de tidligere versjonene. De åtte bidragene som har havnet på henholdsvis 3. og 4. plass i sine respektive delfinaler skal i første omgang ikke møtes i dueller, men i stedet fremføres på vanlig måte etter en trukket rekkefølge.


Startlisten ser slik ut:

1) Robin Stjernberg – You
Tekst og musikk: Robin Stjernberg, Joy Deb, Linnea Deb, Joakim Harestad Haukaas

2) Eric Gadd – Vi kommer aldri att förlora
Tekst og musikk: Eric Gadd, Thomas Stenström, Jacob Olofsson

3) Caroline af Ugglas – Hon har inte
Tekst og musikk: Caroline af Ugglas, Heinz Liljedahl

4) Behrang Miri – Jalla dansa sawa
Tekst og musikk: Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun

5) Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye
Tekst og musikk: Robin Fredriksson, Mattias Larsson, Måns Zelmerlöw

6) Anton Ewald – Begging
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hård af Segerstad

7) Cookies ‘n’ Beans – Burning Flags
Tekst og musikk: Fredrik Kempe

8) Martin Rolinski – In and Out of Love
Tekst og musikk: Thomas G:son, Andreas Rickstrand, Martin Rolinski

Alle bidragene ligger ute til avlytting på SVTs hjemmesider.


Underveis i stendingen stemmer publikum på vanlig måte, og de fem bidragene med flest stemmer går videre til andre runde. Her stemmes det videre, og resultatet av denne runden slås sammen med stemmene de fem låtene fikk i første runde. Summen avgjør så hvilke låter som skal møte hverandre i de avgjørende duellene.

Låten med flest stemmer i runde to skal i duell mot låten på fjerdeplass, mens låten på andreplass møter låten med tredje flest stemmer, og den femte låten ryker ut. Vinnerne av de to duellene får så de siste finalebillettene.

Norske TV-seere kan krysse fingrene for ett og et halvt norsk innslag i årets Andra chansen – Tone Damli utgjør halvparten av duetten som skal fremføre Hello Goodbye, mens Joakim Harestad Haukaas er en av opphavsmennene bak Robin Stjernbergs låt You.

Som pauseunderholdning i kveldens sending kan publikum og TV-tittere se frem til et gjensyn med både Peter Jöback, som deltok i MF i 2010 og nådde finalen med låten Hollow, og tvillingene Jedward som har representert Irland i ESC både i 2011 med Lipstick og i 2012 med Waterline, og som i kveld skal synge duett med programlederne Danny Saucedo og Gina Dirawi.

Det ligger med andre ord an til en innholdsrik og spennende kveld på SVT. I et jevnt startfelt er det ingen store favoritter som har pekt seg ut på forhånd, selv om bookmakerne holder Martin Rolinski og Robin Stjernberg et lite hestehode foran de nærmeste utfordrerne, Caroline af Ugglas og Anton Ewald. Minst tro har bettingselskapene på finaleplass til Eric Gadd og Cookies ‘n’ Beans.

I de innledende rundene avgjøres kveldens resultat som vanlig av telefon- og SMS-stemming, men i duellene er det kun mulig å telefonstemme.

Sendingen starter kl. 20.00 og kan sees direkte på SVT1 eller følges på nett via SVTPlay.

Kilde: SVT, Aftonbladet

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien