Birgit synger «Et uus saaks alguse» for Estland

Eesti Laul 2013 er over og vinneren er kåret. 24 år gamle Birgit Oigemeel får æren av å representere Estland i ESC 2013

Etter å ha kommet seg videre fra semifinalene var det 10 artister som sto klare til å kjempe om seieren i Tallinn.  Etter at alle var fremført ga jurymedlemmene sine poeng og deretter ble seernes stemmer lagt sammen med disse og topp 2 ble avslørt. 

Storfavoritten Grete Paia lå lenge tynt ann, men med 7 poeng fra juryen og full pott fra seerne fikk hun finaleplass sammen med Birgit Oigemeel rett foran det noe eksentriske bidraget til Winny Puhh og gruppen Korsikud. 

Pauseinnslaget besto blant annet av fjorårets representant Ott Lepland som fikk en flott 6. plass med låten Kuula.

Det var mange som trodde seieren var i boks for Grete, men da avsløringen kom viste det seg at Birgit hadde trukket det lengste strået i superfinalen. Med 51 % av stemmene mot Gretes 49 % vant hun såvidt det var.

Birgit Oigemeel var den første vinneren av Estlands versjon av Idol og har siden vært en populær sanger i Estland. Hun har deltatt i de estiske utvelgelsene flere ganger tidligere uten å rekke helt til topps.

Låten, som heter Et uus saaks alguse, skal visstnok fremføres på estisk i Eurovision og deltar i første semifinale.

 

Estland skal altså representeres av Birgit Oigemeel og låten Et uus saaks alguse i Malmø og deltar i første halvdel av første semifinale.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien