ByeAlex synger Kedvesem i Malmø

Etter en spennende finale i Ungarn i går var det ByeAlex som vant finalen til slutt med låten «Kedvesem»

 

Finalen bestod av ti artister som i tur og orden fremførte sine respektive låter. Juryen ga som vanlig sine kommentarer i forhold til fremføring, låt og sjanser i Malmø etter at fremføringen var over. Når alle låtene var fremført ga dommerne poeng (4,6,8,10) til de fire låtene de mente var best i konkurransen. Når dommernes poeng var summert opp var det fire låter som gikk videre til superfinalen:

1. András Kallay-Saunders – My Baby
2. Gigi Radics – Úgy fáj
3. Tamás Vastag – Holnaptól
4. ByeAlex – Kedvesem


Etter juryavstemningen ble alt lagt i seernes hender. Det var til og med lov å sende inn stemmer fra andre land. Etter et pausenummer bestående av fjorårets representant Compact Disco akkompagnert av symfoniorkester og Anti Fitness Club sin rockede versjon av «Euphoria» fikk vi resultatet.

Hele 245.000 stemmer ble avgitt, et antall MTV burde være godt fornøyd med. Seertallene har også vært meget bra under «A Dal». 

De fire artistene kom frem på scenen og vinneren ble deretter ropt opp. Da ble det klart at det var 28 år gamle ByeAlex som ungarerne ville skulle representere dem i Malmø, med låten Kedvesem. Resultatet var noget overraskende da storfavoritten på forhånd var My Baby og Úgy fáj. Det ble derfor mange reaksjoner i Ungarn i går og mange lurte på hvordan i alle verden Kedvesem gikk av med seieren.

 

Det skal sies at teksten i Kedvesem visstnok er veldig fin og appelerte nok til ungarernes hjerter. Det var nok dette som gjorde at Kedvesem trakk det lengste strået i gårsdagens finale. Låten skal fremføres på ungarsk i Malmø, men ByeAlex skal ha uttalt i etterkant av finalen at han gjerne vil prøve å få frem engelsk tekst på skjermene og at vi kan vente oss en bitteliten del på svensk! Så dette kan bli riktig spennende. Grafikken under hans fremførelse i «A Dal» var laget av hans søster, men det spørs nok om de får lov til å beholde det når de lander i Malmø i Mai.

escNorge gratulerer ByeAlex med seieren i «A Dal» og takker for flotte show og produksjon i Ungarn. Interessen for konkurransen er virkelig på vei opp og programmene har hatt gode seertall som MTV er fornøyd med.

Ungarn deltar i andre halvdel av andre semifinale i Eurovision Song Contest 2013 med låten Kedvesem  fremført av ByeAlex

kilder: eurovision.tv, mtv.hu

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien