Oppsummering fra Kdam Eurovision

I går fikk vi vite vinneren i Kdam Eurovision i Israel som er Moran Mazor med sangen «Only For Him», som skal representere Israel i Eurovision Song Contest i Malmö.

 

Sangen «Only For Him » er en bløt pianoballade og vil bli fremført på hebraisk i den andre semifinale den 16.mai.

 

Det hele startet med at programlederene i Kdam sang gamle Eurovision sanger som Israel har hatt med i Eurovision Song Contest.

 

I går var det et spesielt underholdende show i Kdam sin finale , i år er det førti år siden de første gang deltok i Eurovision Song Contest og ville derfor lage et underholdende program.

 

Ti bidrag deltok i gårsdagens finale i Israel for å kjempe om å representere Israel i Eurovision Song Contest. Gårsdagens finale sine bidrag ble veldig dominert av mange ballader, men bestod også av blandt annet elektronisk musikk.

 

Vinnerbidraget vant med hele 104 poeng tilsammen, som vil si juryestemmer og telefonstemmer. 

Vinnerbidraget ble valgt ut gjennom en blanding av 30% juryestemmer og 70% telefonstemmer. 

 

Etter at juryen hadde gitt sine poeng, sto det likt mellom Moran Mazor og Ron Weinreich hvor begge sto med 64 poeng. Men Moran vant med flest stemmer fra folket. 

 

Når det gjaldt telefonstemmene fikk Weinreich 31 poeng, Mazor 40 poeng, den eventuelle vinneren i går kveld kunne bli Shany Zamir, som ikke fikk poeng fra juryen. 

 

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien