Dagens bidrag: Slovenia

Slovenia håper i år å kvalifisere seg til finalen av Eurovision Song Contest med amerikaneren Hanna Mancini og den moderne poplåten «Straight Into Love».

Det var lenge usikkert om Slovenia kom til å delta i Malmö, men i desember i fjor kom gladmeldingen om at de hadde bestemt seg for å delta.

TV-kanalen RTVSLO gikk for å velge Slovenias artist og låt internt denne gangen, istedenfor den nasjonale finalen de bruker å ha kalt EMA.

Første februar fikk vi vite at årets artist for Slovenia er amerikaneren Hanna Mancini. Hun beskriver seg selv som en amerikaner som er kjent i Slovenia og har hatt mange opptredener både på scenen TV og som artist. Hannah kommer egentlig fra Colorado men hun har nå bodd i Ljubljana i seks år. Der bor hun ilag med sin slovenske ektemann, som hun har en datter sammen med.

Sammen med Sylvan og Mike Vale deltok hun i den nasjonale finalen for Slovenia i 2011 med låten «Ti si tisti». Hun har jobbet på flere låter for Disney-filmer og har i studio sammarbeidet med kjente låtskrivere som Todd Chapman og Grammy vinner Larry Klein som har jobbet med artister som Joni Mitchell og Tracy Chapman. Hun har også opptrådt på The Tonight Show with Jay Leno.

hannah mancini

Låten hun skal synge i Eurovision Song Contest 2013 heter «Straight Into Love» og er skrevet av Hannah selv, Gregor Zemljič, Matija Rodić, Erik Margan og Marko Primuzak.
Teksten er det Hannah og Marko som står for, mens Gregor, Matija og Marko har laget melodien.

Bidraget kan beskrives som en moderne dance låt tilsatt dubstep-elementer. «Straight Into Love» handler i følge Hannah om å bli forelsket og starten på forelskelsen. Hanna Mancini frykter ikke den store ESC-scenen da hun har erfaring fra mange forskjellige type publikummere.

Slovenia har to syvendeplasser som beste resultat siden debuten i 1993. De kom i 1995 med Darja Švajger som sang låten «Prisluhni mi» og i 2001 med Nuša Derenda og låten «Energy».

Ifjor deltok Slovenia med 16-årige Eva Boto. Hun havnet på 13.plass i semifinalen og klarte dermed ikke å kvalifisere seg til finalen.

Slovenia og Hannah Mancini deltar som tredje bidrag ut i den første semifinalen 14.mai.

Kilder: Eurovision.tv, Wikipedia

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien