SVT forandrer opplegg i Inför Eurovision

SVTs årlige bedømmingsprogram Inför Eurovision har vært en fast tradisjon for mange ESC-fans i Sverige og Norge, og ellers i Europa. Nå gjør kanalen endringer i programoppsettet for å fornye konseptet.

I den nye utgaven forsvinner det faste panelet med fem deltakere, og Christer Björkman som programleder erstattes av Niklas Strömstedt. Han får selskap i studio av musikkjournalist Malin Roos. Strömstedt og Roos to vil i hvert av de fire programmene i serien få besøk av én gjest, og sammen vil disse tre ta for seg et visst antall bidrag som de så snakker om og bedømmer.

I hvert program skal det plukkes ut ett bidrag som kåres til kveldens beste, og i det siste programmet skal man så velge ut hvilket av de fire bidragene som er stemt frem som man tror har størst vinnersjanse.

Hensikten med dette er ifølge SVT å kunne gå mer i dybden på de ulike bidragene, og dessuten å få en mer personlig relasjon til gjestene.

– Programmet var modent for en endring, sier prosjektleder Meta Bergquist. – Det andre har vi gjort i mange år og det har vært bra, men nå er det på tide å vise TV-seerne noe annet.

De fire gjestene som skal delta i hvert sitt program er Rickard Engfors, en kjent stylist og designer som blant annet har jobbet tett på Carola; de mangeårige Melodifestival-deltakerne Shirley Clamp og Martin Rolinski, og årets vinner Robin Stjernberg.

I tillegg til presentasjonen av de ulike bidragene vil Inför Eurovision inneholde reportasjer og arkivmateriale om de ulike deltakerlandene.

Første program i serien sendes på SVT1 søndag 21. april.

Kilde: SVT
Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien