Margaret snakker med escNorge!

Som vi alle vet er det Margaret Berger som skal representere Norge i Eurovision Song Contest 2013 i Malmö i mai, med Karin Parks sang «I Feed You My Love». Nå har escNorge fått en liten prat med henne, der vi snakker om fortiden og fremtiden, favoritter i og utenfor Eurovision, klær og mere til…

Wivs; Det har vært nokså stille rundt deg og musikken din de siste årene, etter de to platene som kom etter Idol. Kan du fortelle litt om hva du har drevet med siden da?

Margaret; Stille er vel kanskje en overdrivelse 😉 Jeg ga jo ut to album rett etter Idol, og hadde endel hits, spesielt i «The Gay Scene», og vant også en Spellemannspris. Fra 2007-2010 var jeg ikke aktiv med musikken i offentlighet, men skrev for andre og jobbet i NRK P3 som musikkutvelger, utviklet meg som låtskriver og DJ. Ga ut ny musikk i 2011. 
(Hør «In a Box» fra 2011 nederst i intervjuet.)

Wivs; Dette var din første deltakelse i Melodi Grand Prix, til tross for at du har vært ønsket av fansen og arrangørene i lang tid. Har du noen gang tidligere vurdert å delta, og hva fikk deg til å si ja denne gangen?

Margaret; Det har ikke føltes riktig før nå. Nå kom det en låt jeg hadde tro på, og en timing jeg kunne stå for. Jeg er veldig glad det ble slik det ble.

Wivs; Hvordan gikk det til at du ble valgt ut til å synge «I FeedYou My Love»? Har du samarbeidet med låtskriveren, Karin Park, tidligere?

Margaret; Jeg var ønsket av både låtskriverne og NRK. Hadde ikke jobbet med Karin tidligere, nei.

Wivs; Hvordan vil du selv beskrive sangen din?

Margaret; Den er vakker, poetisk, stygg og fin på samme tid.

Wivs; Hvem tror du sangen din vil appellere til?

Margaret; Jeg håper jo den vil appellere til alle selvfølgelig 🙂

Wivs; I Malmö skal du fremføre «I Feed You My Love» i den andre semifinalen. Har du hørt de andre bidragene fra din semi, og er det i så fall noen som skiller seg positivt ut i dine ører?

Margaret; Jeg har ikke satt meg helt inn i hvem jeg er i semifinalen mot, da jeg prøver å ikke fokusere så mye på «konkurranseaspektet», men har jo hørt noen av låtene før. Jeg synes Danmark sin låt er søt og fin.

Wivs; Siden Eurovision Song Contest jo er en tv-sendt konkurranse er styling og sceneshow viktig. Kan du si litt om tanken bak ditt valg av antrekk, styling og fremføring? Vil vi se endringer fra fremføringen i Melodi Grand Prix i Malmö?

Margaret; Tanken var en kokong-aktig space-kjole som var vakker, men også litt sær. Scenefremførelsen er enkel for å tydeliggjøre låten og ikke gjemme den bort. Endringene kan jeg ikke si så mye om… Enda…

Wivs; Mange artister deltar på ulike «promotion happenings» i forkant av Eurovision Song Contest, som for eksempel «Eurovision in Concert» i Amsterdam og Eurovision Preview Party i London. Kommer du til å delta på noen slike arrangementer?

Margaret; Jeg tror ikke det. Men jeg svarer på de fleste spørsmål i intervjuer fra Europa, mange bloggere tar kontakt.

Wivs; Eurovision Song Contests popularitet varierer veldig; fra Island og Malta med en seerandel på godt over 95%, til for eksempel Italia, der de færreste har hørt om ESC. Hvor på skalaen vil du plassere populariteten i Norge, både blant publikum og artister?

Margaret; Jeg har et inntrykk av at de fleste i Norge følger med på ESC, men kanskje med et halvt øye om de ikke tror på representanten vår.

Wivs; Hva er ditt eget forhold til Eurovision Song Contest?

Margaret; Jeg ser alltid på, og har det gøy med vennene mine disse kveldene. Det er mye gøy å se på i ESC synes jeg og gleder meg til å delta selv.

Wivs; Leserne våre liker veldig godt å høre om artistenes Eurovision-favoritter; Hva er din? 

Margaret; Min absolutte favoritt er Irland 1994, «Rock n Roll Kids», med Paul Harrington og Charlie McGettigan.

Wivs; Og ditt favorittbidrag fra Norge?

Margaret; Mitt favorittbidrag fra Norge er Silje Viges «Alle mine tankar» fra 1993.

Wivs; Bortsett fra Eurovision Song Contest, hvordan ser planene dine for den nærmeste fremtid ut?

Margaret; Akkurat nå driver jeg og flytter inn i ny leilighet i Trondheim, og så skal jeg snart reise i studio i Gøteborg. Det gleder jeg meg til.

Wivs; Hva slags musikk lytter du vanligvis til? Og hvilke artister inspirerer deg?

Margaret; Jeg hører på mye forskjellig. Akkurat nå for tiden går det i: Justin Timberlake, Frank Ocean, Beyonce og Disclosure. The Knife og Bjørk inspirerer meg.

Wivs; Når du ikke synger; hvordan ser livet ditt ut? Jobb, fritidsinteresser, familie…?

Margaret; Kjedelig svar, men karrieren er i fullt fokus for tiden, og jeg gjør stort sett ikke annet. En familiemiddag får vi til i ny og ne.

Tusen takk for at du tok deg tid til å snakke med escNorge, og lykke til med de siste forberedelsene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien