Dagens bidrag: Russland

I vår serie med presentasjoner av bidragene til Eurovision Song Contest 2012 er vi i dag kommet til start nummer seks i semifinale en, nemlig Russland. Det er Dina Garipova som skal representere Russland i Malmö, med bidraget «What If».

I år er det Cannel One som er ansvarlig for det russiske bidraget til Eurivision Song Contest, og som alltid blir da både artist og bidrag valgt internt. I år falt valget på unge Dina Garipova, som vant den russiske versjonene av «The Voice». Hun vant «The Voice» så suverent at kanalen sier at valget av henne som representant til Eurovision Song Contest ikke føles som et internt valg, men et folkekrav.

«What If» er komponert og skrevet av den russiske poprockeren Leonid Gutkin, i samarbeid med de to svenske produsentene Gabriel Alares og Joakim Björnberg.

Dina Garipova, som er 21 år, kommer opprinnelig fra Zelenodolsk i Tatarstan, hvor hun allerede i flere år har vært et kjent navn fra ulike festivaler og sangkonkurranser. Hun begynte å synge allerede som seksåring, og som åtteåring vant hun sin første konkurranse, da hun kapret førsteplassen i Firebird Russian National Song Contest. I tillegg til å synge er hun også med i Golden Michrophone Theatre, som blant annet har vunnet Grand Prix i en stor festival i Frankrike. I 2010 hadde hun sin første solokonsert i hjembyen, Zelenodolsk.

Hennes store nasjonale gjennombrudd kom imidlertid med seieren i «The Voice», der en av premiene var platekontrakt med et av verdens største og viktigste plateselskaper; Universial Music.

Dina karakteriserer seg selv som Eurovision-fan, og uttaler at hun ser en deltagelse som «et viktig og avgjørende steg i enhver artists karriere».

På spørsmål om si deltagelse sier Dina at hun er stolt over å få representere landet sitt i Eurovision Song Contest. Hun ønsker å røre ved folks hjerter med sangen sin, og vil at alle seerne skal ha en fantastisk opplevelse foran skjermene. Hun vil gjøre alt hun kan for å levere en god opptrenden og presentere Russland på en best mulig måte.  

I tillegg til karrieren innen musikk og teater studerer Dina journalistikk ved untiversitetet i Kazan.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien