Dagens bidrag: Ukraina

Land nummer syv ut i semifinale 1 14.mai er Ukraina. Årets representant for Ukraina er Zlata Ognevich og bidraget «Gravity»

Den syvogtyve år gamle Zlata, eller Inna Leonidovna Bordyug som hun egentlig heter, er født i Murmansk, men har vokst opp i Sudak, Ukraina.
Hun har blitt uteksaminert fra Rheingold M. Glière Music College og har en karriere som solist i ensemblet for sang og dans i det ukrainske forsvaret.

Zlata er ingen nykommer i ukrainsk eurovision-sammenheng. To ganger tidligere har sangerinnen deltatt i den ukrainske finalen, uten at hun fikk billetten videre til Eurovision Song Contest. Men denne gangen gikk det hele veien for Zlata.
Årets ukrainske bidrag er skrevet av Mikhail Nekrasov and Karen Kavaleryan og vant finalen med maksimumscore fra både publikum og jury.

Etter finalen ble publikum og fans bedt om å komme med kommentarer og forslag til forandringer ved vinnerlåten, og etter noen uker kom en ny og oppdatert versjon av «Gravity» ut på eteren igjen.

zlata ognevich

Bidraget er skrevet av Mikhail Nekrasov med tekst av russisk-amerikanske Karen Kavaleryan. Karen har skrevet tekst til en rekke tidligere Eurovision-bidrag for Russland og nabolandene: «Gravity» blir hans(!) åttende verk til en ESC-finale.

Som en artist med mange priser og suksesser bak seg i Ukraina, har vi også fått en av årets mest påkostede musikkvideoer fra Ukraina i år:

Den pulserende «Gravity» ser ut til å ha hentet inspirasjon fra noen flyvende fjell, som for noen år siden ble sett i en viss fiktiv amerikansk fantasyfilm:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien