Dagens bidrag: Moldova

Pasha Parfeny er igjen i kulissene når Aliona Moon synger O Mie for Moldova i Eurovision Song Contest 2013

Aliona Moon (født: Aliona Monteanu) ble født 25. mai 1989 i hovedstaden Chisinau. Helt siden hun var liten har musikk vært en stor del av livet hennes. Hun har deltatt i flere ulike musikk-grupper som har turnert flere land i Øst-Europa. Hun deltok i et talentprogram på TV og etter å ha kapret tredjeplassen der dannet hun en gruppe med to andre fra samme konkurransen – som ble kalt «Thumbs Up». Gruppen ble imidlertidig fort oppløst og hun har kjørt solo siden.

I 2012 var Aliona korist for Pasha Parfeny under Eurovision Song Contest 2012. Låten Lautar kapret en 11. plass i Baku. Dette gjorde at Aliona fikk lyst til å delta selv for Moldova og derfor meldte hun seg på den nasjonale utvelgelsen «O Melodie Pentru Europa» i år.

Låten hun deltok med i den nasjonale finalen hadde tittelen A Million og var opprinnelig altså på engelsk. Etter å ha kjempet seg gjennom semifinalen klarte hun altså å vinne finalen rett foran publikumsfavoritten Boris Cavali som sang RunawaysEtter et par dagers vurdering bestemte hun seg for å synge låten på rumensk i Eurovision Song Contest og derav den nåværende tittelen O Mie

Låten er skrevet av ingen ringere enn Pasha Parfeny og han har også produsert låten. Iulianu Scutaru har skrevet teksten.

Moldova skal delta i ESC for 9. gang i år og deres beste plassering hittil kom i debuten i 2005. Kan Aliona toppe det i år?

Nedenfor kan du høre studioversjonen av den rumenske versjonen av låta som er den som faktisk skal fremføres i Eurovision Song Contest 2013 i Malmø i Mai.

 Moldova deltar fra startnummer 12 i den første semifinalen 14. mai der Aliona Moon fremfører O mie.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien