Dagens bidrag: Aserbajdsjan

Etter seieren i 2011 og en flott fjerdeplass på hjemmebane i fjor, satser Aserbajdsjan å fortsette suksessen i år med 21-årige Farid Mammadov.

Aserbajdsjan hadde en av årets lengste utvelgelser med åtte innledende runder før selve finalen. Tilsammen 80 artister har prøvd seg fordelt på de åtte programmene. I Finalen stod man igjen med ti deltagere. Vinneren ble til slutt 21-årige Farid Mammadov med låten «Hold Me».

Farid var et ukjent blad før deltagelsen i den Aserbajdsjanske utvelgelsen Milli Seçim Turu.
Han ble født i vertshovedstaden for Eurovision 2011, Baku 30 August 1991. Han er fortiden student ved universitet med fokus på kultur og kunst og han hobber for Baku Jazz Centre.

Han var lenge solist i koret Bulbul.Blant artister han selv hører på er det Stevie Wonder som er en av hans største inspirasjonskilder. Han har skrevet låten «Gal Yanima» som han selv fremførte under Eurovision-utvelgelsen. og har også gitt ut singelen «Inan» tidligere i år. Farid har også en lidenskap for sport og utøver både wrestling og den afrobrasillianske kampsporten capoeira.

farid mammadov

Balladen «Hold Me» er komponert av Dimitrios KontoPoulos som tidligere har skrevet Eurovision-bidragen «Shady Lady» for Ani Lorak i 2008 og har også skrevet låter til Sakis Rouvas. Dimitrios har hatt 27 førsteplasseringer på den greske hitlisten. Teksten er skrevet av John Ballard og Ralph Charlie Al Fahel. 

Aserbajdsjan debuterte i Eurovision Song Contest i 2008. Og har siden den gang gjort det svært bra i konkurransen. I 2011 vant de med duoen Ell & Nikki som sang balladen «Running Scared». Hovedstaden Baku var dermed vertsby for fjorårets konkurranse der Sabina Babayeva sang låten «When The Music Dies» til en fjerdeplass på hjemmebane.

Farid har også spilt inn en tyrkisk versjon av bidraget:

 Den orginale versjonen av «Hold Me»:

Del:
Relaterte artikler