Dagens bidrag: Finland

I fjor gikk ikke Finland videre til finalen i Eurovision Song Contest, men håper at det kan snu seg i år med årets representant Krista Siegfrids.

Finlands tv-kanal YLE satset også i år på sitt nye konsept UMK som ble tatt i bruk for første gang i fjor for å finne deres representant til Eurovision.

Tolv bidrag ble valgt ut av de innsendte demoene, og gjennom elimineringsrunder stod man til slutt igjen med åtte artister og band før den store finalen.

Finalen ble avholdt i Barona arena i byen Espoo. De to største favorittene blant fansen var Mikael Saari med balladen «We Should Be Through» og tidligere Idol-vinner Diandra . Så det kom derfor som en aldri så liten overraskelse når Krista Siegfrieds med poplåta «Marry Me» stakk av med seieren.

Krista er født 4 Desember 1985 i byen Kaskina i Finland. Hun har svensk som morsmål, men snakker også finsk. Hun studerer for å bli lærer. Krista Siegfrieds begynte for alvor med musikk som medlem av bandet Daisy Jack. De ga ut sin første singel i 2011 som het «Perfect Crime».Hun spilte fra 2009 til 2010 i musikalen Play Me på det svenske teateret i Helsinki og i 2011 var hun med i en rockete utgave av musikalen De Tre Musketerer.

Hun ble kjent for det finske folk gjennom tv-programmet The Voice. Hun tok seg igjennom Audition-runden, men røyk ut i semifinalene. Bare seks dager før hun står på Eurovision-scenen, den 10 Mai gir Krista ut sitt debutalbum.

krista siegfrids

Marry Me er en energifull poplåt skrevet av Krista selv, Erik Nyholm, Kristofer Karlsson og Jessica Lundström . På scenen opptrer Kristina med brudekjole og slør sammen med fem energiske dansere som tilsammen gir en livlig opptreden som understreker tekstens budskap. Så det er ingen tvil om at Finland i år leverer en av de mest gjennomførte bidragene når det kommer til sceneshow.

Finland debuterte i konkurransen i 1961 og måtte vente helt til 2006 før de fikk sin første og foreløpig eneste seier. Før det var Marion Rungs sjetteplass i 1973 med «Tom Tom Tom» deres beste resultat. Lordi tok Europa med storm med deres monsterkostymer og Hard Rock låten «Hard Rock Hallelujah» og vant med 292 poeng i finalen og hadde rekorden som beste poengsum fram til Alexander Rybaks brakseier med 387 poeng i 2009.

Pernilla Karlsson vant historiens først UMK i fjor med låten «Nar Jag Blundar» skrevet av hennes bror til deres mor. «Nar Jeg Blundar» havnet på tolvteplass i den første semifinalen og Finland var dermed ikke å se i den store finalen.

Finland og Krista er femte bidrag ut i den andre semifinalen torsdag 16.mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien